У прокат виходить фільм про молодого Тараса Шевченка і його друга самурая

У широкий прокат виходить українська стрічка “Безславні кріпаки”. Це пригодницький іронічний екшен, в якому поєднали пригоди молодого Тараса Шевченка і його друга – самурая.

Про фільм з нетиповим образом Тараса Шевченка розповідає 5 канал.

Сюжет фільму розгортається в 1844 році. До України часів кріпацтва з Японії прибуває самурай, який вчить молодого поета бойового мистецтва. Автори фільму кажуть – показати Шевченка в нетиповому образі вирішили, надихнувшись Революцію Гідності. Кобзаря зобразили в касці, з шинами та в інших незвичних втіленнях.

Безстрашний романтик із мечем та пістолем у руках, який не гребує лайкою, намагається вивчати бойові мистецтва Японії та дружить із самураєм українського походження. Таким Тараса Шевченка українці ще не бачили.

За сюжетом фільму, в Україну 1844 року потрапляє самурай. Він рятується від переслідування імператора Японії. А заодно налагоджує дружбу з кріпаком Тарасом. Той страждає від лютого пана. І намагається втекти з коханою світ за очі.

“Насправді, мабуть технічна частина роботи була найважчою. Це володіння катаною. Цей досвід у попередніх проєктах потрібно було забути”, – каже актор Роман Луцький.

І виконавець ролі кобзаря, і актор Сергій Стрельников, який грає Самурая Акайо, зізнаються – це їхній перший досвід у зйомках на широкому екрані. Найбільше, кажуть, запам’яталися сцени, де залучали каскадерів.

“Трошки боявся, бо не знав, чи мені вдасться це все. В мене було в юнацтві за плечима карате, і цим я якщо чесно, скористався”, – каже актор Стрельников.

Півтори години стрічки сповнені видовищних бійок та насилля у стилі знаного режисера Квентіна Тарантіно. Нехитро натякає на стиль голлівудського майстра й назва фільму, яка спочатку мала звучати як “Тарас Шевченко. Останній самурай”. Але пізніше автори стрічки від неї відмовилися. А аналогії з сюжетами фільмів Тарантіно і актори, і режисер відкидають. Запевняють, черпали натхнення з українських реалій.

“Народилася (історія – ред.) з часів Революції Гідності, коли Шевченка зображали в різних іпостасях. Він був космонавт, атошник, хіпстер”, – каже режисер фільму Роман Перфільєв.

Бюджет стрічки – понад 24 мільйони гривень. Левову частку профінансувала держава. У прокат фільм виходить з 24 грудня.

Як повідомлялося, з 26 листопада в усіх кінотеатрах ОАЕ стартував показ фільму “Захар Беркут”.

Схожі публікації

Залишити коментар