Український фільм «Сторонній» покажуть у Норвегії

Посольство України в Королівстві Норвегія запрошує українську громаду до перегляду стрічки «Сторонній», який відбудеться 29 серпня в Осло в рамках кінофестивалю Ravenheart International Film Festival.

Про це повідомляється на Фейсбук-сторінці диппредставництва.

Показ фільму українського режисера Дмитра Томашпольського розпочнеться о 13:00 у кінотеатрі «Cinemateket» (Dronningens gate 16, 0152 Oslo). Стрічка демонструватиметься українською мовою з англійськими субтитрами у рамках міжнародного кінофестивалю Ravenheart International Film Festival в Осло.

Квитки на показ фільму можна придбати за посиланням.

За сюжетом, команда синхронного плавання зникає під водою у басейні під час виступу, а пацієнтка водолікарні пропадає під час прийому хвойно-перлинної ванни. Яким чином ці справи пов’язані між собою і до чого тут лялька з живим волоссям? Це доведеться розслідувати інспектору Глуховській, у кар’єрі якої немає жодної нерозкритої справи. А ще – їй доведеться з’ясувати, хто вона насправді.

Головні ролі у фільмі виконали Анастасія Євтушенко та Даша Трегубова.

Як раніше повідомляла пресслужба Держкіно, український фільм “Сторонній”(в англомовному варіанті «Stranger») було відібрано до конкурсної програми фестивалю Ravenheart International Film Festival (RIFFOSLO), який пройде в столиці Норвегії з 27 по 30 серпня.

Це вже дванадцятий міжнародний кінофестиваль, у якому бере участь ця стрічка, створена за підтримки Держкіно. До цього фільм був відібраний до фестивалів у Південній Кореї, США, Японії, Канаді, Індії, Естонії, Колумбії. «Сторонній» отримав 9 нагород, серед яких – відзнаки за найкращий фантастичний фільм, найкращий сценарій, найкращу режисуру, найкращу операторську роботу тощо.

Варто зазначити, RIFFOSLO є найбільшим жанровим фестивалем у Скандинавії, у програмі якого – найкращі фантастичні, фентезі та хоррор-фільми з усього світу.

Як повідомлялося, документальний фільм про хлопчика з Донбасу номінували на Emmy Award.

Схожі публікації

Залишити коментар