У Фастові презентували FastFestGogolFest

Міжнародний міждисциплінарний фестиваль сучасного мистецтва FastFestGogolFest вперше відбудеться у Фастові Київської області – на День міста, 19-20 вересня 2020 року. Його презентація відбулася 9 липня на даху найвищого у Фастові будинку під назвою «Пентагон», була підписана угода про співпрацю між громадською організацією «ГогольFest» та Фастівською міськрадою.

Про це повідомляє Погляд.

Презентували фестиваль у Фастові директор фестивалю сучасного мистецтва FastFest Максим Демський, куратор театральної програми фестивалю Андрій Палатний, кураторка освітньої програми «Гімназія» Анастасія Євдокимова та міський голова Фастова Михайло Нетяжук.

Фестиваль відбудеться у місті на кількох локаціях:

  • головною буде колишня військова частина, яка стане «серцем» фестивалю, там відбуватиметься художня, дитяча, музична та інші програми;
  • міський Палац культури, у якому відбудуться 4 театральні події;
  • та площа Перемоги, де відбудеться перфоменс – відкриття фестивалю.

Організатори заходу працюють над тим, щоб, каратнин не став на заваді участі у заході театральних колективів з інших країн. До участі у фестивалі організатори запрошують і місцевих фастівських митців, які зможуть себе проявити та презентувати свою творчість.

До міста вже привезли символ фестивалю – маску Гоголя: її модернізували, зробили підсвітку та найближчим часом виставлять у Фастові.

Освітня програма «Гімназія», яка відбудеться у Краєзнавчому музеї Фастова, представить на фестивалі тему «Наші 20-ті», адже 20-ті роки, в які ми живемо, в кожні із минулих століть – це періоди рішучих змін та важливих кроків для української культури. На фестивалі учасники цієї освітньої програми розкажуть про тренди, перспективи і візію мистецтва завтрашнього дня, а також про те, якими можуть стати наші 20-ті та куди рухається сучасна українська культура. Також під час фестивалю у Фастові вчителі всеукраїнської школи онлайн прочитають уроки для дітей.

Організатори обіцяють цікавих і яскравих хедлайнерів фестивалю, імена яких вони розкриють трохи пізніше. На фестиваль FastFestGogolFest у Фастів очікують приїзд багатьох гостей з інших регіонів України.

Варто зазначити, що ГогольFest – міжнародний мультидисциплінарний циклічний фестиваль сучасного мистецтва, який увійшов до топ-5 найкращих фестивалів Європи за рейтингом EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) та отримав офіційний лейбл. За час існування, з 2007 до 2020 років, ГогольFest відвідали 585 тис. глядачів, на 16 локаціях у 4 містах відбулося 4 тис. подій, в яких взяли участь 20 500 українських та 1200 закордонних митців з понад 40 країн світу.

Презентація фестивалю Fastfest – Gogolfest у Фастові

Geplaatst door Погляд Фастів – інформаційна агенція op Donderdag 9 juli 2020

Нагадаємо, раніше ми розповідали про 30 українських фестивалів достойних вийти на рівень Октоберфесту і карнавалів Ріо та Венеції.

Схожі публікації

Залишити коментар