З’явився трейлер документального фільму “Вусатий Фанк|Mustache Funk” про мелодії і ритми української естради 70-х

від Стожари

У мережу виклали трейлер документального фільму про музикантів української естради 1970-х років, ці часи також називають «золотою епохою» української поп-музики.

Про появу трейлера документального фільму “Вусатий Фанк|Mustache Funk” повідомили на Facebook-сторінці стрічки.

Мета фільму не просто познайомити із гуртами, які слухала молодь 1970-х, а дослідити умови, за яких в Україні з’явилися сотні ансамблів, що виконували музику, синхронізовану із глобальними музичними тенденціями у світі. Це Смерічка, Березень, Дзвони, Водограй, Мрія, Світязь, Жива вода, Беркут, Візерунки шляхів, Музики, Кобза, Арніка та інші.

Автор ідеї і сценарист Віталій “Бард” Бардецький, режисер фільму Олександр Ковш.

“Початок 70-х. Золота епоха нашої популярної музики. Сотні пісень неймовірної краси. Модний саунд. Футуристичні костюми. Як же виникла ціла музична сцена, абсолютно оригінальна, своя за звуком і філософією, а з іншого боку цілком синхронізована з глобальними музичними трендами? “Смерічка”, “Березень”, “Дзвони”, “Водограй”, “Мрія”, “Світязь”, “Жива вода”, “Беркут”, “Візерунки шляхів”, “Музики”, “Кобза”, “Арніка” і сотні інших ансамблів у майже кожному українському містечку”, – зазначають творці.

Держава повністю проспонсорувала проєкт кінодослідження “Вусатий Фанк”, а це – понад 1,7 мільйона гривень. Реліз стрічки запланований на 2020 рік.

Схожі публікації

Залишити коментар