Марічка Галабурда-Чигрин про “ПІЗНІ КВІТИ” Ганни Довірак

від Стожари

Кожного дня, а то через день, до мене з Австралії телефонують друзі й подруги й розповідають про події, які відбуваються в нашому там суспільстві. Але на мою потіху телефонують і з України, по Фейсбуці.

Кілька днів тому до мене зателефонувала з України, моя довголітня подруга Гання Довірак, де вона наразі перебуває,  й запиталася мене чи я бачила по інтернеті вістки з Печеніжина…

Й отож нам гарна новина з України.

В середу 19.10.2022
в публічній бібліотеці селища Печеніжин, що недалеко від міста Коломия, відбулася презентація збірки поезій ” Пізні квіти” місцевої поетеси Ганни Довірак”, відомої в Австралії, зокрема в Сіднеї, з її численних виступів на концертах, святах.

Збірка віршів “Пізні квіти” налічує 87 сторінок, тут зібрані тільки вірші Ганни Довірак.

Вірші поетеси читала ведуча та організаторка заходу завідувачка Публічної бібліотеки Світлана Якубенко та безпосереднього сама поетеса Ганна Довірак.

“Твори поетеси пронизані любов’ю до України та рідного краю.

Світлана Якубенко, на інтернетській сторінці Печеніжина пише такі чудові свої роздуми: …«Поезія… Яким чином в душі людини народжуються вірші? Як з’являється той дивний дар, що змушує прості слова звучати по-новому, а серце – битися сильніше? Як кількома поетичними рядками поету вдається відобразити цілий світ?

Складання віршів порівнянне з польотом птаха. Навчитися цьому неможливо, а ось зрозуміти поезію під силу кожному, тому що вірші – це сторінки життя, не вигаданого, а справжнього, прожитого й відчутого поетом до кінчиків пальців, до найглибших струн його душі. Це потік енергії, болю і душевного спокою. Саме поезія покликана фарбувати наше життя в більш насичені кольори, надавати йому більш виразних відтінків.»

А син Ганни Довірак Ігор, надіслав мені відомості і знимки про презентацію книжки:…«Привітати пані Ганну з творчим доробком прийшли: оркестра народних інструментів “Аркан” Печеніжинської дитячої музичної школи ім. Марії Маївської ” керівник Микола Сметанюк, учасники художньої самодіяльності БК смт. Печеніжин, художній керівник Марія Явдошняк, фольклорний колектив Надвечір’я” селища Печеніжин, керівник Марія Горецька, поет Дмитро Вінтоняк родина, друзі, колеги, сусіди.

Дівчинка Іринка Якубенко співала пісню “Україна – матуся моя”.

По закінченню заходу всі присутні отримали збірник поезій особисто з рук авторки.

Надовго запам’ятається всім присутнім щира розмова з Ганною Довірак. »

Вітаю свою доголітню сіднейську подругу Ганну Довірак з виходом її книжки. Бажаю Вам ще багато творчих років!

“Нас весна не там зустріла” у виконанні дуету у складі Марії Явдошняк та Ірини Юхненко БК смт. Печеніжин

МАРІЧКА ГАЛАБУРДА – ЧИГРИН

ҐЕНК-БЕЛЬГІЇ 1.11.2022 року, для Інформаційного порталу української діаспори “Стожари”

Схожі публікації

Залишити коментар