На Буковині проклали два нових пішохідних туристичних маршрути

від Комарі Альберт

Два нових пішохідних маршрути мальовничими лісовими стежками та гірськими хребтами з’явилися на Буковині. Їх дослідили та промаркували за міжнародними стандартами, тобто встановили вказівники і намалювали відповідні позначки фарбою на деревах. Пізніше на початку маршрутів також розташують карти-схеми.

Про це повідомляє пресслужба Чернівецької ОДА.

Так, зелений маршрут займає 17, 5 кілометра. Стартує він від села Мариничі, що в Усть-Путильській громаді, і тягнеться до перевалу Кінашки. Тут мандрівники зможуть насолодитися краєвидами із гір Рижа, Бочків, Лубок та Садниста. За гарної погоди звідси видно Чорногору.

Поблизу гори Бочків зелений маршрут з’єднано із коротшим, жовтим, який бере початок біля скелі Кам’яна Багачка у селі Усть-Путила. Цей напрямок для мандрівок займає близько 10 кілометрів. Тут сконцентровано одразу кілька природних та культурних пам’яток. Зокрема, можна побачити два водоспади – Бисків та Кізя, а також колоритну старовинну дерев’яну церкву.

Як розповіла заступниця директора Департаменту регіонального розвитку Чернівецької обласної державної адміністрації Христина Марчук, над розробкою нових напрямків працювала спеціальна робоча група, яку створили з ініціативи керівництва ОДА. До її складу увійшли представники туристичних асоціацій області, краєзнавці, працівники національних парків, науковці. Разом вони визначили на території Путильщини та Вижниччини 12 нових потенційних маршрутів. Два із них нині промаркували, ще на одному планують встановити відповідні вказівники до кінця року.

Вже було випробувано частину зеленого та жовтий маршрут. Зокрема, працівники адміністрації піднімалися на гору Рижа. На вершині вони розгортали Державний Прапор та виконали Гімн України, – розповіла Христина Марчук.

Схожі публікації

Залишити коментар