“Ритми карпатських гір” лунали на Тячівщині

від Комарі Альберт

У Тячівській громаді Закарпатської області триває реалізація соціальних проєктів за підтримки Євросоюзу та Британської Ради в Україні. Днями у Руському Полі відлунав фестиваль хореографії «Ритми Карпатських гір».

Танці, оплески та дружнє спілкування тривали у будинку культури села Руське Поле Тячівської громади, де яскраво і цікаво провели танцювальний фестиваль «Ритми Карпатських гір».

Культурне життя у Руському Полі останнім часом помітно пожвавішало. У будинку культури діють різноманітні гуртки за інтересами. Один із найактивніших – танцювальний. Місцеві хореографічні колективи багато виступають, часто беруть участь у різноманітних конкурсах та масових заходах.

Ідею провести в селі танцювальний фест запропонувала художня керівниця сільського будинку культури Світлана Орос. На свято завітали представники влади Тячівської міської громади.

До участі у фестивалі запросили танцювальні колективи Виноградівської дитячої школи мистецтв, а також представників інших карпатських областей України. Кажуть, вирішили започаткувати творчу співпрацю.

На фестивалі свої таланти вміло і артистично демонстрували і господарі – вихованці Руськополівського будинку культури та закладу освіти. Кажуть: гарна підготовка дала свій результат.

Організатори фестивалю сподіваються: цей проект стане поштовхом до подальшого розвитку культурно-мистецького і молодіжного життя села.

Схожі публікації

Залишити коментар