Як бути патріотом України за її межами: Поради глави УГКЦ

Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав закликав любити Україну, навіть проживаючи в іншій країні, та поділився кількома конкретними порадами, як можна бути патріотом України за її межами.

Розмова з Блаженнішим Святославом відбулася в ефірі програми «Відкрита Церква» на «Живому телебаченні», передає інформресурс УГКЦ.

«Насамперед розповідайте правду. Робіть дописи німецькою мовою у соціальних мережах. Розповідайте рідним і знайомим правду про ситуацію в Україні», – сказав панотець, відповідаючи на питання українки з Німеччини.

Блаженніший Святослав додав: «Ви повинні бути свідками правди, а правда має свою силу. Не соромтеся розповідати про війну в Україні».

Також Отець і Глава УГКЦ порекомендував робити конкретні вчинки допомоги Україні.

«Знаю, що багато хто з нашої діаспори підтримує конкретного воїна чи когось, хто потребує допомоги в лікуванні та інших харитативних справах. Такі питання координують наші громади в різних частинах Німеччини та інших країнах. Така допомога дуже важлива», – наголосив предстоятель.

Блаженніший Святослав також закликав, зокрема в разі проживання в Німеччині, говорити до серця німецької влади, адже Німеччина сьогодні є локомотивом Європи та важливим партнером України.

Своє чергою співрозмовник Глави Церкви, український актор театру і кіно Євген Нищук (екс-міністр культури) зауважив, що протягом останніх семи років війни на Сході України волонтери з української діаспори в різних країнах світу зробили чимало, тим самим виявляючи свою любов до України.

«Навіть маленької писанки чи малюнка зі словами «Ми з вами!», переданих із Німеччини в Україну, – цього буде достатньо», – додав пан Нищук.

Нагадаємо, за результатами соцопитування, станом на 2020 рік, порівняно з 2012 роком, патріотизм українців зріс у 2,4 рази.

Схожі публікації

Залишити коментар