Соцопитування: Порівняно з 2012 роком, патріотизм українців зріс у 2,4 рази

У жовтні 2020 року група «Рейтинг» провела загальнонаціональне соціологічне дослідження в регіонах країни, крім Криму й окупованих територій Донецької та Луганської областей, щодо динаміки патріотичних настроїв української спільноти. 

Про це повідомляє АrmyІnform.

На запитання «Як би Ви самі себе охарактеризували — як патріота своєї країни чи ні?» 45 % респондентів відповіли — «так, безумовно», 40 % — «швидше так». Дещо нижчі показники соціологи зафіксували у відповіді на запитання «Чи готові Ви у разі виникнення відповідної загрози відстоювати територіальну цілісність України зі зброєю в руках?». 33 % — «однозначно так», 26 % — «швидше так». 

Дослідження демонструє динаміку рівня патріотизму українців з 2010 року, а також подає настрої населення залежно від географії проживання, віку, доходу та інших умов (дивіться інфографіку). 

Якщо порівнювати з 2012 роком, коли було зафіксовано найменшу готовність суспільства взятися за зброю у разі загрози безпеці держави, — 14 %, у 2020 році патріотизм українського суспільства зріс у 2,4 раза.

Аудиторія: населення від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами й типом поселення. Вибіркова сукупність соціологічного дослідження становить 2000 респондентів, які опитані на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження не більше 2,2 %.

Чому існує доволі помітна різниця у відсотку респондентів (11 %) у відповідях на запитання «Як би Ви самі себе охарактеризували — як патріота своєї країни чи ні?» та «Чи готові Ви у разі виникнення відповідної загрози відстоювати територіальну цілісність України зі зброєю в руках?», читайте незабаром — у звіті з брифінгу, який дав в АрміяInform політичний соціолог, експерт з акредитації освітніх програм Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Олексій Полтораков. 

Як повідомлялося, відомий театральний і кіноактор Анатолій Пашинін допомагав українським військовим грошима, а коли вони закінчилися – сам пішов на фронт під позивним «Дублер».

Схожі публікації

Залишити коментар