Сьогодні День народження у справжнього патріота, відомого актора, який боронив Україну на Сході – Анатолія Пашиніна

від Стожари

Сьогодні День народження у справжнього патріота, захисника України, відомого театрального і кіноактора Анатолія Пашиніна (нар. 15 вересня 1978, Світловодськ, Кіровоградська область). Анатолій Пашинін допомагав українським військовим грошима, а коли вони закінчилися – сам пішов на фронт під позивним «Дублер».

Він з’явився на світ у 1978 році в Світловодську на Кіровоградщині, у родині військових.

Усе дитинство Пашинін мріяв стати військовим моряком. У шкільні роки багато займався спортом — боксом, карате, і у віці 16 років здобув коричневий пояс. Після школи вступив відразу на два факультети Запорізького індустріального інституту: металургії та охорони навколишнього середовища і економічний.

Переїхавши до Москви, вступив до ВТУ ім. Щепкіна. Свою першу роль отримав у епізоді фільму «Левова частка», а його першою головною роллю стала роль боксера Пашки в серіалі Краснопільського й Ускова «Провінціали», де молодому акторові стали в пригоді його спортивні навички, отримані в дитинстві. Наступною головною роллю актора Анатолія стала роль негативного героя Міні у фільмі Євгенія Сєрова «Інструктор». Найбільшої популярності Пашиніну принесла роль простого сором’язливого хлопця Діми в серіалі Вадима Шмельова «Ундіна».

Для серіалу «Вогнеборці» Ісаака Фрідберга Анатолію, як і його колегам довелося вивчити ази пожежної справи у професіоналів. Ще одним професійний проривом актора є роль брутального і пристрасного Михайла у фільмі українського виробництва «Украдене щастя». Тут також мало значення, що актор знає і добре розмовляє українською мовою. На запитання газети «Известия в Украине» звідки в росіянина Анатолія Пашиніна досконале знання української мови, актор відповів:

«Я знаю багато мов — сербську, польську, білоруську… Але спеціально нічого ніколи не вивчаю. Ту ж українську пізнавав слухаючи, вбираючи, спілкуючись. Я швидко «встрибую» у те мовне середовище, у якому перебуваю. Все залежить від країни, в якій перебуваєш, і від спілкування з людьми. Я впевнений твердо: якщо ти кілька місяців живеш у країні, куди тебе запрошують зніматися, значить, зобов’язаний поважати її культуру, мову».

У 2006 зіграв роль військового — старшого лейтенанта Дороніна — в серіалі про долю десантників у гарячій точці 6-ї роти в Чечні «Грозові ворота», знятого за повістю О. Тамонікова. Також Пашинін знявся у таких відомих фільмах як «Ми з майбутнього», «Відданий друг», «Ґудзик», «Будинок з сюрпризом», «Шукачі пригод» та інші.

Коли відбувся Євромайдан – Пашинін висловив підтримку Україні. Він навіть записав відеозвернення до росіян в підтримку Майдану.

За словами Пашиніна, “наши россиянские, еще коммуняцкие рабовладельцы разжигают ненависть закабаленных, несвободных людей к свободным людям”.

У грудні 2014, під час російсько-української війни зустрівся з одним із захисників Донецького аеропорту «кіборгом» Євгеном Жуковим (позивний «Маршал») і висловив своє захоплення героїзмом українських бійців.

У 2017 році перебував на передовій добровольцем Збройних сил України.

У грудні 2018 знявся у головній ролі художньо-документального фільму режисера Костянтина Слободянюка «Ліцензія на злочини», який присвячений методам підготовки релігійних екстремістів у Росії. Зйомки фільму проходили в Одесі, прем’єра відбулась 22 лютого 2019 року.

Знявся також у фільмах: «Левова частка», «Next 2», «Закон мишоловки»,
«Адмірал», «Брати-Детективи», «Ми з майбутнього», «МУР», «Розплата»,
«Навіть не думай!», «Партія для чемпіонки», «Замок на піску» та інші.

Міцного здоров’я та довгих років життя! З Днем народження!

Схожі публікації

Залишити коментар