У “Ветеранському просторі” Вінниці проходить виставка живопису жінки-офіцера

У квітні 2021 року виповнюється рівно сім років, як триває російсько-українська війна. З нагоди річниці початку АТО у приміщенні освітньо-аналітичного центру допомоги ветеранам АТО/ООС «Ветеранський простір» відкрилася виставка жінки-офіцера Наталії Жижко.

Про це пише День.

У такий спосіб, як каже директор закладу Олег Климбовський, ветеранам вирішили продемонструвати, що після війни життя триває. І воно прекрасне.

“Зважаючи на карантин, ми не робили урочистого відкриття. Але у закладі відвідувачі з числа ветеранів та членів їх родин є завжди. Адже «Ветеранський простір» ще місце, де воїни, які повернулися з АТО/ООС, можуть отримати підтримку. Ми допомагаємо їм повернутися до мирного життя, знайти роботу, забезпечуємо психологічну та правову допомогу, – каже Олег Климбовський.

За його словами, наразі, найбільшим попитом користуються послуги з реабілітації. У «Ветеранському просторі» працює кваліфікований реабілітолог з великим досвідом роботи і золотими руками.

“Для своїх відвідувачів ми створюємо комфортні умови перебування у закладі. А такі виставки, як сьогоднішня, допомагають створювати відповідну атмосферу. Світлі й яскраві полонта демонструють, що після війни також є життя і воно прекрасне. Роботи Наталі Жижко, яка більше 30 років служить у війську все своє життя, надихають і заспокоюють водночас”, – зазначив пан директор.

Наталія Жижко не має академічної художньої освіти, за її плечима лише Вінницька художня школа та домашні майстер-класи від дідуся Феодосія Сарабуна. Він ще з дитинства прищепив їй вміння бачити світ у живописних фарбах. Та в силу різних причин із мистецтвом жінка долю не пов’язала. Закінчивши Вінницький політехнічний інститут, вона призвалася до лав ЗС України. І дитяча мрія стати художником відійшла на другий план. Восени 2018 року через напружену ситуацію на роботі Наталя знову взяла в руки пензлі. Тоді вона навіть не підозрювала про свій нерозкритий творчий потенціал. На сьогоднішній день за плечима Наталії вже більше 10 персональних виставок в Україні та за її межами. У творчому доробку майже 250 робіт.

Раніше ми розповідали про 95-річну художницю Іванну Мащак, яка пройшла через підпілля, операцію «Вісла» та “Гулаг”, а зараз мешкає у Великій Британії.

Схожі публікації

Залишити коментар