«Український борщик в турецькому горщику»: Діаспоряни популяризують нашу традиційну кухню

від Комарі Альберт

Гастрономічний проєкт «Український борщик в турецькому горщику», метою якого є ознайомлення іноземців із традиційними та сучасними стравами української кухні, започаткувала українська спільнота в турецькому місті Аланія.

«На честь Масного тижня наша асоціація запускає смачний проєкт «Український борщик у турецькому горщику», який познайомить іноземців з традиційною українською кухнею, а також із сучасними стравами. Тут ви знайдете смачні та корисні рецепти, кулінарні поради, цікаві факти, незвичні приготування українських страв з турецьких продуктів», – ідеться у повідомленні.

Ініціаторки проєкту розповіли, що рецепти страв та секрети їхнього приготування публікуватимуть на сторінці асоціації у текстовому та відеоформатах, українською та турецькою мовами.

«До кожного рецепта публікуватимемо історію цієї страви, розповідатимемо про символізм та розкриватимемо секрети приготування. Кожної неділі з’являтимуться нові рецепти та поради. Це буде така собі гастрономічна скарбничка з безліччю апетитних страв, які будь-хто зможе приготувати в Туреччині (чи в інших країнах) з місцевих продуктів», – розповіли членкині асоціації солідарності «Українська Аланія».

Як повідомлялося, з 15 березня, туристам для того, щоб потрапити в Туреччину, потрібно за 72 години перед приїздом до країни заповнити обов’язкову електронну анкету.

Схожі публікації

Залишити коментар