Івано-Франківський драмтеатр зіграє виставу у Чорнобилі та на Донбасі

від Комарі Альберт

Івано-Франківський національний академічний драматичний театр імені Івана-Франка заявив, що відправиться з гастролями до Сєвєродонецька і Чорнобиля.

Про це повідомила пресслужба театру.

 Колектив запланував показ вистави “Солодка Даруся”.

Її покажуть 3 березня в Сєверодонецьку, в залі Луганського музично-драматичного театру, а 5 березня показ відбудеться вже в Чорнобилі, в Будинку культури. 4 березня відбудеться також зустріч з бійцями ЗСУ, під час якої покажуть фрагмент драми-реквієму “Нація”.

“Ця поїздка дуже символічна для нас. Ми їдемо з “червоної” зони в зону, наближену до зони бойових дій та у зону відчуження. Ми відвідаємо військову частину, зустрінемось із нашими захисниками. Ця гастрольна поїздка абсолютно альтруїстична, бо ми хочемо підтримати тих, хто забезпечує нам спокій, а часто й безтурботність, відчуття безпеки і захищеності”, – заявив директор-художній керівник театру Ростислав Держипільський.

Він також додав, що в Зоні відчуження з моменту аварії на ЧАЕС в 1986 році не був жоден театр.

“Ми зіграємо для самопоселенців та співробітників зони відчуження. Гратимемо у Будинку культури Чорнобиля, найбільше відомому тим, що саме там відбувався суд над винуватцями Чорнобильської аварії”, – додав режисер.

Як повідомлялося, у Києві відкрили перший у Східній Європі кінотеатр із новою технологією екрану.

Схожі публікації

Залишити коментар