Тепер кожен охочій може у 3D-турі насолодитися краєвидами Генічеського рожевого озера

Відтепер насолодитися пейзажами Генічеського рожевого озера можна у форматі 3D-панорам з надвисокою деталізацією.

Про це повідомили у пресслужбі Херсонської ОДА.

Генічеське озеро заходиться у північно-західній частині Арабатської Стрілки, в 5  км від села Генічеська Гірка.

Це солоне озеро лиманного походження, яке наповнюється водою з Сивашу, є найбільшим у Генічеському районі. Площа його поверхні 9.2 км². Солоність влітку досягає 22-26%. На північно-східному березі водойми розташоване селище Приозерне – колишній соляний промисел. Раніше на озері видобували сіль, тому воно розділене дерев’яними стовпчикам на сектори — чеки, між ними вільно циркулює насичений соляний розчин (рапа), з якого осідає на дно сіль. Чим посушливіше літо, тим насиченіший колір озера, і навпаки, після сильних дощів яскравість озера зменшується.

Фантастичний колір озеро має завдяки мікроводорості Dunaliella salina, що здатна жити у дуже солоній воді. Вона виробляє каротиноїди, які не лише надають воді червоно-рожевих відтінків, а й мають корисні властивості. Крім того, у воді міститься велика кількість мікроелементів. Тому сіль та рапа з озера вважаються лікувальними. 

Дістатися Рожевого озера можна власним автомобілем або скориставшись громадським транспортом – рейсовий автобус «Генічеськ-Щасливцеве» курсує раз на день.

 “Рожевість” озера достатньо сильно залежить від температури повітря, освітлення і кута погляду, тому іноді воно може виглядати звичайним озером, а іноді яскравість Сиваша вас може сильно здивувати.

За інформацією, зйомки проводилися на висоті від 3 до 140 метрів над рівнем моря з застосуванням багатокадрової високоякісної деталізації на 240 мегапікселів. Автори проєкту – команда інформаційного порталу ARABATKA.UA.

Віртуальний тур Генічеським озером містить 4 сферичні панорами, на яких візуалізуються:

  • Рожеве озеро,
  • залишки колишнього солевидобувного підприємства, Зябловські озера,
  • Азовське море та навколишні населені пункти.

Переглянути тур можна за посиланням.

Нагадаємо, за данними на жовтень, від початку 2020 року Херсонщину відвідало майже 3 мільйони туристів.

Схожі публікації

Залишити коментар