Геній авіації: 115 років з дня народження авіаконструктора Олега Антонова

7 лютого 2021 року, виповнилося 115 років від дня народження Олега Антонова – прославленого авіаконструктора, ім’я якого носять найбільші в світі літаки – «Руслан» та «Мрія».

Генеральний конструктор авіаційної техніки академік Академії наук України Олег Антонов присвятив себе втіленню дитячої мрії – прагненню літати. Саме багатогранність особисті допомогла йому пройти шлях від перших планерів зі старих стільців та картону до літаків-гігантів із прізвищем «Антонов» на фюзеляжі.

Він створив 52 типи планерів і 22 типи літаків, зокрема й найвантажопідйомніші в світі, віддав багато сил розробці десятків інших літальних апаратів, створив оригінальну школу конструювання транспортних, регіональних пасажирських літаків та літаків спеціального призначення, виховав плеяду видатних авіаційних фахівців, заснував підприємство, яке носить його ім’я.

Олег Антонов не раз говорив: «Є в світі три прекрасні сестри: віра в свої сили, надія на перемогу та любов до життя… З ними я б не хотів розлучатися до того дня, коли перестане існувати моє бентежне «я».

Життя Олега Антонова є джерелом захоплених спогадів, наснаги та невпинного руху вперед, гідним прикладом для сучасної молоді та майбутніх поколінь! Його сучасники були переконані: якби небо не займало в житті Олега Антонова перше місце, він цілком міг стати видатним поетом чи художником. Доказом цього є його вірші та десятки написаних картин.

Наразі в Україні маємо цілу “кагорту антонівців”, які продовжують справу Великого конструктора авіаційної техніки. Серед їхніх першочергових завдань – побудова транспортних літаків Ан-178 для Збройних Сил України, продовження програми імпортозаміщення, підтримка льотної придатності літаків авіакомпанії «Авіалінії Антонова».

Як повідомлялося, авіаконцерн «Антонов» нагородив хлопчика, що знайшов в британській енциклопедії помилку щодо літака “Мрія”.

Схожі публікації

Залишити коментар