На Луганщині провели арт-перформанс заради збереження столітньої будівлі

Новий відеопроєкт від найвпливовішої промо-групи Східної України SHUM.Rave звертає увагу на збереження історичної пам’ятки. Центром арт-перформансу стала споруда, збудована сто років тому бельгійським промисловцем Ернестом Сольве, що перебуває під наглядом міжнародних організацій.

Про це пише Nachasi.

Щороку велика кількість історичних споруд занепадають, Донбаський регіон не є виключенням. Однак на думку засновника промо-групи SHUM.Rave Євгена Скрипника, схід має всі шанси стати новим туристичним напрямком України.

Саме тому він разом з київською формацією DJBuro та креативною агенцією Creative Beast створили відеопроєкт, аби звернути увагу до цієї частини країни.

Ключовим елементом арт-проєкту стала будівля у стилі неоготики побудована в Лисичанську бельгійським промисловцем Ернестом Сольве в 1908 році. А головним завданням організаторів — бажання перетворити архітектурне насліддя, що знаходиться під охороною міжнародних організацій та включена у список номінантів Belgian Heritage Abroad Award, у культурний центр.

Діджеєм, що музично доповнив проєкт, став засновник формації DJBuro Влад Фісун. Минулого року він зробив стрім з об’єкта «Градирня» Чорнобильської АЕС, який побачили глядачі понад 40 країн.

Будівлю лікарні вже обнесли реставраційним парканом. Луганська обласна державна адміністрація провела опитування, що місцеві жителі хочуть бачити в цих стінах. Серед варіантів культурний центр, галерея, волонтерський центр та навіть індустріальний музей Донбасу.

Як повідомлялося, вишукана споруда Чернівцях – одна з найгарніших сецесійних пам’яток Центрально-Східної Європи.

Схожі публікації

Залишити коментар