На одному з курортів Херсонщини заснували сафарі-парк

«Арабатська савана» – таку назву отримав цікавий проєкт, започаткований сафарі-парком на курорті Арабатська стрілка у Херсонській області.

Про це повідомляє регіональне видання «Новий день».

Два гектари території на Арабатській стрілці відвели під вольєри для різноманітних тварин з усього світу, а ще на двох хочуть зробити ділянку майже справжньої африканської савани. Висаджувати для цього ендемічні рослини з «чорного континенту» не будуть, натомість переселять сюди копитних, які асоціюються в українців саме з Африкою.

Зазначається, що дирекція сафарі-парку вже придбала у розпліднику на Західній Україні двох антилоп нільгау – молодого трирічного самця і чотирирічну самичку. У планах – переселення до Арабатської савани зебр, антилоп канна та інших травоїдних, які є відомими мешканцями савани африканської.  

Директор сафарі-парку Олексій Гетта каже, що майбутню Арабатську савану почали огороджувати. Надалі шукатимуть її майбутніх мешканців. На його думку, «Арабатська савана» приваблюватиме тисячі туристів та відпочивальників.

Варто зазначити, Арабатська стрілка – це найдовший піщаний пляж в Європі з самим м’яким кліматом. Це найдовша в Європі коса, її протяжність понад 110 кілометрів, а ширина від 2 до 10 км. Коса розділяє саме море і затоку – з одного боку Азовське море, з іншого Сиваш, а посередині – гігантський чистий піщаний пляж, ласкаве сонце і чудова природа. Сам же курорт Арабатська стріла відмежовується від материка вузькою Генічеською протокою. На території коси знаходяться населені пункти – села Генічеська Гірка, Щасливцеве, Стрілкове. Арабатська стрілка – одна з відомих місць здравниць, там є лікувальні мінеральні води та грязі.

Як повідомлялося, від початку року Херсонщину відвідало майже 3 мільйони туристів.

Пізніше Державне агентство розвитку туризму оприлюднило перелік популярних туристичних об’єктів, місць та напрямків в Україні за кількістю пошукових запитів Google за 9 місяців 2020 року.

Схожі публікації

Залишити коментар