“Слов’янський базар”: Які українські артисти співали на одній сцені з “кримнашистами”

У Білорусі завершився 29-й Міжнародний фестиваль культури та мистецтв “Слов’янський базар у Вітебську”. Як відомо, у сусідній країні не було карантину через поширення коронавірусу, тож масштабні заходи пройшли без жорстких обмежень.

Про це повідомляє Znaj.ua.

18 липня у Вітебську відбувся концерт майстрів української естради “З Україною в серці!”.  Як зазначено на офіційному сайті фестивалю, Володимир Зеленський надіслав вітальний лист гостям та учасникам Слов’янського базару. В ньому, зокрема, йдеться про те, що в мистецтві немає кордонів, його мета – надихати і наповнювати щастям, що для щирих почуттів не потрібен перекладач.

Для українських глядачів 20 липня частину конкурсу транслювали в запису на проросійському телеканалі Інтер.

Поряд з представниками країни-агресора (наприклад, Кіркоровим та Газмановим) виступили, зокрема, такі українські артисти: Тіна Кароль, KAZKA, Ірина Білик, Наталя Бучинська, Павло Зібров, Таїсія Повалій, Микола Гнатюк, гурти Luiku, «ТіК», квартет «Гетьман», дует “Кролики” Володимир Данилець та Володимир Мойсеєнко.

Зазначимо, що Таїсія Повалій вже має у Вітебську свою іменну зірку (плиту з ім’ям). Цього року поруч з Повалій розмістили Філіпа Кіркорова.

Цього року головою журі був Олег Газманов, який через свою активну підтримку путінського режиму є персоною нон ґрата в Україні. Однак, це не завадило народній артистці України Наталії Бучинській сидіти з ним поруч у складі журі конкурсу.

В соц-мережах активно коментують подію, багато користувачів критикують українських артистів за таку “безхребетність”. Хтось висуває контаргументи, підкреслюючи, що подія відбувалася на “нейтральній” території у Білоруському місті Вітебську, хтось підкреслює: «А ви бачили, як разом з Тіною Кароль увесь зал виконував гімн України? І білоруси співали, й тамтешні українці».

Зокрема дуже завзяті суперечки точаться на Facebook-сторінці співачки Тіни Кароль, хтось у захваті від її виконання української пісні, хтось різко засуджує її участь у цій події.

Тина Кароль исполнила "Тобі" на концерте «З УКРАЇНОЮ В СЕРЦІ!» в рамках "Славянского базара" в Витебске

Geplaatst door ТИНА КАРОЛЬ op Dinsdag 21 juli 2020

“У Вітебську веселилися, наш посол Ігор Кизим і перший заступник міністра культури України Ростислав Карандєєв від імені президента Зеленського «штовхали речухи» про дружбу народів та інші вітання.А на театрі воєнних дій, в «сірій зоні» на Донбасі котру добу помирав український солдат Ярослав Журавель, кинутий державою напризволяще”, – уточнює журналістка Global Village Людмила Пустельник.

“Минулого тижня капітулювали без капітуляції, публічно визнали, що окупант – не ворог. Здали свій культурний фронт – не те, що без бою, а навіть радісно.  Хоч коли йдеться про Ірину Білик чи Таїсію Повалій, чий патріотизм давно відзначається еластичністю, то їхні виступи поруч з росіянами вже не дивують. Як і Наталі Бучинської, вона встигла ще й у журі фестивалю попрацювати. В грудні 2013-го співала на сцені анти-Майдану і того ж таки місяця – на дні народження в екс-ген-прокурора Пшонки. Питань нема. Зате до Тіни Кароль, сьогоднішньої співачки в Україні «номер раз» – як її позиціонують фанати – є. Бодай тому, що недавно трохи не божилася: з росіянами спільних справ не матиму. У Вітебську, натомість, її колишні «фе» агресорам втратили актуальність”, – підкреслює пані Пустельник.

Конкурсанткою від України стала переможниця третього сезону вокального талант-шоу “Голос. Діти” і десятого сезону шоу “X-Фактор”, а також – учасниця Нацвідбору України на “Євробачення-2020” броварчанка Еліна Іващенко. Вона отримала отримала Першу премію (15 тисяч доларів) та спеціальний приз президента Білорусі «Слов’янська надія». Дівчина виконала відому українську пісню «Ой, у вишневому саду».

Нагадаємо, раніше ми розповідали про 30 українських фестивалів достойних вийти на рівень Октоберфесту і карнавалів Ріо та Венеції.

Схожі публікації

Залишити коментар