Глава МЗС назвав три основні фактори відносин України та Туреччини

Міністр закордонних справ України 3-4 липня відвідав Туреччину з дводенним візитом. В Анталії за головування міністрів закордонних справ двох країн відбулося Восьме засідання Спільної групи стратегічного планування та двосторонні переговори міністрів віч-на-віч.

Високий рівень політичного діалогу між Україною та Туреччиною, розвиток українського бізнесу та зміцнення громади в цій країні є основою для двосторонніх відносин, їхнього зміцнення та поглиблення, що важливо не лише для двох країн, а й для регіону вцілому.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає Укрінформ.

«Відзначу три основні фактори. Це високий рівень політичного діалогу та конкретні міждержавні проєкти, розвиток українського бізнесу в Туреччині і розвиток міжлюдських контактів. На цьому побудуються більш тісні відносини між нашими країнами. Це вигідно не лише нам, а й регіону загалом», – наголосив міністр.

Глава дипломатичного відомства пообіцяв українському бізнесу в Туреччині допомогу та підтримку держави. Політичний діалог між нашими крахнами Кулеба охарактеризував як змістовний та предметний.

«Перше, відносини між Україною та Туреччиною зараз гарні й змістовні як ніколи. Розмова була дуже предметною і це найважливіше. Друге, потенціал і перспективи розвитку українського бізнесу в Туреччині, які теж є дуже серйозними, і моя зустріч з українськими підприємцями це підтвердила. Ми будемо допомагати українському бізнесу зміцнювати його позиції в Туреччині, навіть попри те, що на разі відсутня Угода про ЗВТ між нашими країнами», – сказав Кулеба.

Третім фактором глава українського МЗС назвав зміцнення та роль української громади як основи для побудови відносин.

«Третє і найважливіше, я бачу, як зміцнюється українська громада в Туреччині. Вона користується підтримкою, повагою, і це означає, що ці міжлюдські контакти у відносинах між нашими країнами є надзвичайно міцним фундаментом», – сказав міністр.

Зазначимо, під час свого візиту до Туреччини міністр також взяв участь в урочистостях, зустрівся з представниками української та кримськотатарської діаспор, представниками бізнесу.

Як повідомлялося раніше, у турецькому місті Анталія в Парку української культури відбулося урочисте відкриття барельєфа Великому українському поетові Тарасу Шевченку та офіційна зустріч голови МЗС України Дмитра Кулеби з головами українських громадських організацій в Туреччині та представниками діаспори.

Схожі публікації

Залишити коментар