Книга “Моцарт 2.0” українсько-американського автора стала бестселером

Нова книга українсько-американського автора Дорже Бату «Моцарт 2.0» вийшла в Україні й в умовах карантину за кілька тижнів вже стала бестселером. Це фантастичний роман про відомого композитора Моцарта, Який нелегально потрапляє у сучасний Нью-Йорк.

В інтерв’ю “Голосу Америки” Дорж Бату розповів, як він працював над такою сміливою ідеєю сюжету та як йому вдалось зробити новинку популярною в час пандемії.

Книга “Моцарт 2.0” українсько-американського автора стала бестселером

Моцарт це третя книжка Доржа Бату для українського читача.

Ідея написати книжку про Моцарта, який нелегально потрапив у Нью-Йорк,  з’явилася ще два роки тому. Її автор Дорж Бату з дружиною задались питанням: “Чи готовий був би сучасний світ прийняти всесвітньо відомого композитора?”.   

Автор ідеї протягом 7 місяців проводив роботу в архівах кількох країн світу, досліджуючи життя і творчість Моцарта. Його мета була – написати фантастичний роман якомога більш реалістично.

Всі герої книги мають свої прототипи – реальні історичні постаті. Автор запевняє, що всі факти у книзі мали місце в житті Моцарта. Також, щоб правдиво змалювати всі ситуації у книзі, Бату радився з різними експертами – юристкою із Чикаго, музикантами і поліцейськими Нью-Йорку.  

Книга “Моцарт 2.0” українсько-американського автора стала бестселером - фото 2

Крім того, автор книги у пошуках свого читача реалізував оригінальне просування літературного продукту. Бату активно спілкувався з людьми в інтернеті, влаштовував онлайн-читання. Також він зробив серію коротких відеорепортажів з вулиць Нью-Йорка про місця, які “відвідував” Моцарт.

Наразі Бату готується до офіційної презентації книги про Моцарта, вже попередньо домовився з одним з українських телеканалів.

Як повідомлялося раніше, Афроамериканець Джуда Окейчукву, або як його ще називають “Юра з Коломиї”, протягом 5 років є студентом ІФМНУ та набуває зіркової популярності в Інстаграм після того, як почав записувати блоги українською мовою.

Схожі публікації

Залишити коментар