Відійшов у вічність один з провідних діячів української діаспори Стефан Романів

від Стожари

Несподівана приголомшлива звістка – 26 червня пішов у вічність титана в українсько-австралійській та світовій діаспорі – Стефана Романіва, Перший Віцепрезидент Світового Конґресу Українців (СКУ), очільник громади в Австралії, колишній голова Проводу ОУН (б), колишній Голова та член Спілки Української Молоді (СУМ), справжній патріот України. Йому було 68 років.

Народжений у родині українця з Тернополя та німкені зі Штутгарта, він усе життя прожив далеко від України – в Мельбурні (Австралія). Проте з дитинства відвідував там українську греко-католицьку церкву та українську школу. Спілкування в родині та в колі української громади остаточно сформувало його ідентичність, а справа служіння Україні стала справою всього його життя. Стефан Романів впродовж десяти років – з 2008-го по 2018-й – був Генеральним секретарем Світового Конгресу Українців, а з 2018-го – обраний першим заступником Президента СКУ, був членом Проводу Організації українських націоналістів (бандерівців), входив до складу та очолював різні українські громади та організації. Тобто все свідоме життя переймався справами українців і України, його другої Батьківщини.

Так і пішов із життя, вболіваючи за її долю: його світла душа відлетіла у вічність у Варшаві, де Стефан Романів перебував у справах України. А за кілька днів перед цим їздив до Литви, де брав участь у Світовому конгресі Антиімперського блоку народів.

Стефан Романів був нашим добрим другом. Вічна Йому Пам’ять! Співчуття родині і близьким.

Схожі публікації

Залишити коментар