Тисячі українців та угорців в Будапешті вийшли Великою Ходою Солідарності в день трагічної річниці…

від Стожари

24 лютого 2024 року, в Будапешті на 10 річницю війни та 2 річницю повномасштабного вторгнення росії відбулася багатотисячна хода на підтримку України. До її організації долучилися  Українська асоціація «Єдність» та Товариство української культури в Угорщині та міський голова Будапешта Гергей Корачонь.

У другу річницю повномасштабного вторгнення росії в Україну, українців в Угорщині, друзів угорців, небайдужих людей всіх національностей зібрала разом Велика хода підтримки України в Будапешті, щоб нагадати всім про жахливу війну, яка забирає життя і майбутнє України, Європи і світу.

Саме в цей день, керівники дипломатичних місій акредитованих в Угорщині держав-членів ЄС і держав-союзників, українські громадські організації, угорські державні організації, тисячі людей зібралися разом, щоб засвідчити свою солідарність з Україною та готовність і надалі підтримувати нашу державу у боротьбі проти російського агресора.

Цей захід демонструє, що навіть у складний період, коли російська пропаганда працює на повну, вона не має влади над цивілізованим світом. А українська спільнота в Угорщині є об’єднаною і впливовою, висловлюючи свою солідарність з Україною.

Угорці також виступають за мир і справедливість, стоячи пліч-о-пліч з українцями у цей важкий період, захищаючи безпеку Угорщини, підтримуючи боротьбу України за свободу.

Дякуємо усім, хто сьогодні серцем і ділом з Україною!

Вічна пам’ять синам та донькам України, які віддали своє життя за Єдину Соборну Україну! Назавжди в наших серцях!

Схожі публікації

Залишити коментар