Українська весна в Bordeaux: благодійний обід, майстер-класи з петриківки та писанкарства – все на допомогу Україні

Поміж усіх благодійних культурних подій волонтери не припиняють постійно працювати над збором допомоги для медиків, які зараз на фронті та в госпіталях рятують тих, хто виборює Свободу для України і ціною своєї крові прикриває собою Європу від дикої навали рашистів.

Волонтер очільник фонду “Довіра Нації” (“Trust of the Nation”) , висловлюючи подяку українцям за кордоном, зокрема й La Maison Ukrainienne (Merignac, Bordeaux) та  Ukraine Amitié, пише:

“Дякуючи неймовірній підтримці і сприянню наших українців за кордоном ми доправили до України і наразі передали продукти харчування, медикаменти, перев’язку, пов’язки, бинти, бандажі, ізраїльські бандажі, знеболювальне, кровоспинне, антибіотики, системи, хірургічні набори…”

Волонтерка Юлія Копиця (FB – Julia Kopytsia) зазначає, звертаючись до представників низки благодійних організацій:

Завдяки Вашій підтримці, ми змогли почати закривати критичні потреби медиків на самих важливих точках фронту…     …Olga Sribna, Ukraine Amitié, дякую вам за невтомну працю і постійні відправки з такої далини. Дякую, що ваше серце горить Україною!”

Також нещодавно, за участі La Maison Ukrainienne (Merignac, Bordeaux) Нікопольська дитяча лікарня (Дніпропетровська область), отримала автономне джерело питного водопостачання завдяки встановленню очисної станції. Цей проект є результатом міцної співпраці між декількома партнерами, об’єднаними асоціацією Pompiers Solidaires, штаб-квартира якої знаходиться в Меріньяк у Жиронді, повідомляє Aide Médicale & Caritative France-Ukrainе, висловлюючи подяку усім благодійникам. 

Варто зазначити, що закриття цієї потреби є особливо актуальним, враховуючи те, що зараз Нікополь відчуває дедалі більші труднощі з водопостачанням. Території поблизу знаходяться під російською окупацією та регулярно піддаються бомбардуванням. 

Підрив росіянами дамби минулого літа висушив Каховське водосховище, що ускладнило відкачування води з Дніпра, оскільки рівень води впав і відійшов до русла.

Ці нестабільні обставини мають серйозні наслідки для гідротехнічних споруд міста та водопостачання. Попередньо була здійснена виїзна місія з бесідами з мером Нікополя та керівництвом лікарні.

Також українськими асоціаціями в Бордо регулярно проводяться різноманітні благодійни заходи задля збору коштів на допомогу Україні. 

День вишиванки 17 травня у Бордо наші вимушені переселенці, діаспоряни та усі громадяни солідарні з Україною зібралися на святковий пікнік на Espace vert Les Platanes des Quais à Bordeaux.

Під час якого усі бажаючі долучилися до проєкту по “Маленькі долоньки за мир”, під час якого за допомогою акрилових фарб створювали фрагмент банера з відбитками дитячих долоньок. 

Далі ця робота буде об’єднана з іншими асоціаціями-учасницями у великий банер, який буде виставлений у Європейському Парламенті в червні, з нагоди Дня захисту дітей”, – зазначили організатори. 

Раніше, 5 травня, Асоціацією Ukraine Amitié за підтримки пана Почесного консула України в Nouvelle-Aquitaine, знаного виноробу регіону Бордо Лорана Фортена (Laurent Fortin) був організований чудовий благодійний великодній обід в Château Dauzac. В програмі був аукціон, лотерея та екскурсія по винним льохам. 

Крім іншого, наші мисткині провели майстер-клас з петриківського розпису.

“Краса, весна і людяність переможуть!”, – зазначила одна з учасниць заходу.

  

На події було присутнє телебачення France3, сюжет вийшов в той же день о 19:15 на регіональному каналі France 3 Aquitaine   — дивіться з 3:26 по 5:30:

13 квітня Асоціація La Maison Ukrainienne Merignac пропонували мешканцям Бордо ознайомитися з основами мистецтва створення українських писанок. Про традиції та художні прийоми учасникам майстер-класу розповідала художниця Дар’я Бабченко.

Організатори заходу анонсували: “На майстер-класі ви дізнаєтесь про різницю у візерунках на писанках, адже кожний регіон має свій характерний малюнок та кольори. Також дізнаєтесь про що розповідають зображені символи. Ви ознайомитеся з усіма етапами створення : малюванням, створенням воскового візерунка писачком, фарбуванням.Майстер-клас для дорослих, yсі матеріали надамo. Усі зібрані кошти будуть направлені на допомогу в Україну”.

Схожі публікації

Залишити коментар