La Maison Ukrainienne: Про ефективне волонтерство у співпраці діаспорян та біженців у Бордо

La Maison Ukrainienne  (Bordeaux, Merignac) – це колективна громадянська ініціатива допомоги українцям. 

У волонтерстві дуже важлива роль лідера, пасіонарія, але не менш важливо й те, скільки найрізноманітніших людей він зможе залучити й організувати задля реалізації спільних проектів.

У волонтерстві немає маленьких справ – важливо, щоб кожен робив свій вклад у спільне діло по мірі власних можливостей та у відповідності із власними здібностями. Так само, можна сказати, що для міці океанської хвилі – важлива кожна краплинка, з якої вона складається.

Завдяки нашим діаспорянам та підтримці мерії містечка Merignac у регіоні Бордо діє La Maison Ukrainienne – збираються та відправляються в Україну гуманітарні грузи, проводяться багатолюдні мітинги, організовуються виступи та благодійні концерти українських виконавців, надаються консультації та індивідуальна підтримка сім’ям біженців. Та робиться багато іншого заради спільної мети – наближення Перемоги. 

З початком повномасштабного російського вторгнення до діяльності La Maison Ukrainienne долучаються й біженці (хоча в переважній більшості вони у перші місяці перебувають у розгубленому стані, адже не мають ані постійного житла, ані роботи, ані уявлення про свої перспективи). 

Одна з активних волонтерок нашої громади Даша Бабченко – київська художниця та ілюстратор, вона закінчила Національну академію образотворчого мистецтва і архітектури  в столиці.

Зокрема, її креативний хист надає мітингам та українським культурним заходам у Бордо художнього оформлення.  

За рік, здається жодна проукраїнська акція в Бордо не обходтлась без того щоб її торкнувся тендітний пензлик нашої мисткині (або мишка її ноутбуку;) ! 

Неочікуване визнання Даша отримала, коли розмальовану нею футболку придбав на благодійному ярмарку Марко Галаневіч з DakhaBrakha.

La Maison Ukrainienne: Про ефективне волонтерство у співпраці діаспорян та біженців у Бордо - фото 9

Також в Українській школі в Бордо Дар’я проводить для діток заняття, завдяки яким в малечі розвивається художній смак, уява, творчі здібності, налагоджується емоційний стан, що в цілому сприяє зціленню від психологічних травм та пережитих стресів.

 

Її патріотичні графічні роботи також були створені для інших проектів таких як War.Stories from Ukraine та Sunflowerfund.co.

La Maison Ukrainienne: Про ефективне волонтерство у співпраці діаспорян та біженців у Бордо - фото 13

Дівчина вже мала можливість працювати за фахом у Бордо – в творчій команді великої компанії Acces Industrie вона створила серію плакатів.

Але зараз той проект завершено й молода художниця відкрита до співпраці. Вона розглядає різні творчі напрямки адже і в її портфоліо досить різноманітні роботи – Fashion-дизайн, графічний дизайн,  розпис приміщення (що був створений на знак подяки французькій родині, яка поділилася житлом), ілюстрація дитячих книжок, тощо.

    

“Дуже хочеться створювати красу! Звичайно, що у кожного є своє розуміння краси… Проте, це те заради чого хочеться працювати. І відчувати себе в команді дуже важливо” – вважає Даша Бабченко.

Варто зазначити, що завдяки знанню французької та англійської мов та авторській індивідуальності, пані Бабченко вже і раніше доводилося працювати у закордонних проектах. Так, зокрема, вона була активною діячкою команди у волонтерському проекті   організації “Gruener Grashalm” в Німеччині.

Більше того, Даша також вже працювала й на Paris Fashion Week у 2019 році. Тоді вона була запрошена організаторами для створення серії замальовок streetlook.

La Maison Ukrainienne: Про ефективне волонтерство у співпраці діаспорян та біженців у Бордо - фото 27

Нагадаємо, відомі українські дизайнери взяли участь у Budapest Central European Fashion Week й там привернули увагу до теми війни.

Схожі публікації

Залишити коментар