La Maison Ukrainienne: Про ефективне волонтерство у співпраці діаспорян та біженців у Бордо

La Maison Ukrainienne  (Bordeaux, Merignac) – це колективна громадянська ініціатива допомоги українцям. 

У волонтерстві дуже важлива роль лідера, пасіонарія, але не менш важливо й те, скільки найрізноманітніших людей він зможе залучити й організувати задля реалізації спільних проектів.

У волонтерстві немає маленьких справ – важливо, щоб кожен робив свій вклад у спільне діло по мірі власних можливостей та у відповідності із власними здібностями. Так само, можна сказати, що для міці океанської хвилі – важлива кожна краплинка, з якої вона складається.

Завдяки нашим діаспорянам та підтримці мерії містечка Merignac у регіоні Бордо діє La Maison Ukrainienne – збираються та відправляються в Україну гуманітарні грузи, проводяться багатолюдні мітинги, організовуються виступи та благодійні концерти українських виконавців, надаються консультації та індивідуальна підтримка сім’ям біженців. Та робиться багато іншого заради спільної мети – наближення Перемоги. 

З початком повномасштабного російського вторгнення до діяльності La Maison Ukrainienne долучаються й біженці (хоча в переважній більшості вони у перші місяці перебувають у розгубленому стані, адже не мають ані постійного житла, ані роботи, ані уявлення про свої перспективи). 

Одна з активних волонтерок нашої громади Даша Бабченко – київська художниця та ілюстратор, вона закінчила Національну академію образотворчого мистецтва і архітектури  в столиці.

Зокрема, її креативний хист надає мітингам та українським культурним заходам у Бордо художнього оформлення.  

За рік, здається жодна проукраїнська акція в Бордо не обходтлась без того щоб її торкнувся тендітний пензлик нашої мисткині (або мишка її ноутбуку;) ! 

Неочікуване визнання Даша отримала, коли розмальовану нею футболку придбав на благодійному ярмарку Марко Галаневіч з DakhaBrakha.

Також в Українській школі в Бордо Дар’я проводить для діток заняття, завдяки яким в малечі розвивається художній смак, уява, творчі здібності, налагоджується емоційний стан, що в цілому сприяє зціленню від психологічних травм та пережитих стресів.

 

Її патріотичні графічні роботи також були створені для інших проектів таких як War.Stories from Ukraine та Sunflowerfund.co.

Дівчина вже мала можливість працювати за фахом у Бордо – в творчій команді великої компанії Acces Industrie вона створила серію плакатів.

Але зараз той проект завершено й молода художниця відкрита до співпраці. Вона розглядає різні творчі напрямки адже і в її портфоліо досить різноманітні роботи – Fashion-дизайн, графічний дизайн,  розпис приміщення (що був створений на знак подяки французькій родині, яка поділилася житлом), ілюстрація дитячих книжок, тощо.

    

“Дуже хочеться створювати красу! Звичайно, що у кожного є своє розуміння краси… Проте, це те заради чого хочеться працювати. І відчувати себе в команді дуже важливо” – вважає Даша Бабченко.

Варто зазначити, що завдяки знанню французької та англійської мов та авторській індивідуальності, пані Бабченко вже і раніше доводилося працювати у закордонних проектах. Так, зокрема, вона була активною діячкою команди у волонтерському проекті   організації “Gruener Grashalm” в Німеччині.

Більше того, Даша також вже працювала й на Paris Fashion Week у 2019 році. Тоді вона була запрошена організаторами для створення серії замальовок streetlook.

Нагадаємо, відомі українські дизайнери взяли участь у Budapest Central European Fashion Week й там привернули увагу до теми війни.

Схожі публікації

Залишити коментар