Єврокомісія пропонує продовжити тимчасовий захист для українців в ЄС

від Стожари

Європейська Комісія запропонувала продовжити тимчасовий захист для українців в Європейському Союзі. Про це повідомила президентка Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн під час свого виступу у Європарламенті у середу, 13.09.2023.

Про це інформує Суспільне. Новини з посиланням на сайт ЄК.

Президентка Європейської Комісії додала, що у ЄС зараз українцям так само раді, як і в перші тижні повномасштабної війни. “Ми забезпечили їм доступ до житла, охорони здоров’я, ринку праці та багато іншого. Це була відповідь Європи на поклик історії. І тому я з гордістю повідомляю, що Європейська Комісія запропонувала продовжити тимчасовий захист для українців в Європейському Союзі. Підтримка України триватиме”, — сказала фон дер Ляєн.

Президентка ЄК нагадала, що цього року в бюджет заклали 12 мільярдів євро на допомогу у виплаті зарплат і пенсій. Щоб допомогти лікарням, школам та іншим службам працювати. Також нарощується виробництво боєприпасів, щоб допомогти задовольнити нагальні потреби України.

Але ми також дивимось у майбутнє, і тому ми запропонували додаткові 50 мільярдів євро протягом чотирьох років на інвестиції та реформи. Це допоможе створити майбутнє України, щоб відбудувати сучасну та процвітаючу країну. І це майбутнє є зрозумілим, оскільки цей парламент сказав це вголос”, — сказала фон дер Ляєн. За її словами, майбутнє України — в Європейському Союзі, так само, як і майбутнє Західних Балкан та Молдови.

Союз, в якому існують сильні демократії, де поважають судову владу, незалежну опозицію та журналістів, тому що верховенство права та фундаментальні права завжди були і будуть основою нашого союзу в нинішніх та майбутніх державах-членах”, — відзначила президентка Єврокомісії. Саме тому, додала фон дер Ляєн, Комісія зробила звіти про верховенство права своїм ключовим пріоритетом. Зараз ЄК тісно співпрацює з державами-членами, щоб визначити прогрес і проблеми, що викликають занепокоєння, та надати рекомендації на наступний рік. За її словами, це забезпечило підзвітність перед Європарламентом та національними парламентами. Це дозволило вести діалог між державами-членами, і він приносить результати. Фон дер Ляєн додала, що вірить, що те саме можна зробити для майбутніх держав-членів.

І саме тому я дуже рада оголосити, що ми відкриємо доступ до звітів з верховенства права для тих країнам-кандидатам в ЄС, щоб вони набрали ще більшу швидкість. Це поставить їх у рівні умови з державами-членами і підтримає їх у їхніх зусиллях з реформування. І це допоможе гарантувати, що наше майбутнє — це союз свободи, прав і цінностей. Для всіх.”, — сказала президентка Єврокомісії.

Схожі публікації

Залишити коментар