Почесне консульство України відкрилось у молдовському місті Комрат

від Комарі Альберт

Урочисте відкриття почесного консульства України відбулося цього тижня в місті Комрат, що знаходиться на території АТУ Гагаузія в Республіці Молдова.

Про це повідомляє посольство України в Молдові в Фейсбуці.

В офіційній церемонії відкриття 5 жовтня взяли участь посол України в Молдові Марко Шевченко, башкан АТУ Гагаузія Ірина Влах, заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар, державний секретар міністерства закордонних справ і європейської інтеграції Молдови Думітру Соколан та низка високих посадових осіб з української та молдовської сторін.

Почесним консулом України призначено відомого молдовського бізнесмена В’ячеслава Драгнєва.

«Започаткування почесного консульства України в Комраті сприятиме розвитку та поглибленню економічних відносин і міжлюдських зв’язків, презентації української культури і науки, а також розвитку співробітництва між прикордонними регіонами України і Молдови у всіх сферах», – йдеться у дописі.

Також громадяни України та українські юридичні особи зможуть отримати допомогу й  сприяння в захисті своїх прав та інтересів (зокрема, консульсько-правову допомогу), а також всебічне сприяння у разі позбавлення волі чи перебування у скрутній ситуації (стихійне лихо, нещасний випадок тощо).

Як повідомлялося, в Молдові провели унікальне соціологічне дослідження по визначенню потреб і проблем українців.

Схожі публікації

Залишити коментар