Країни Люблінського трикутника підписали декларацію з підтримкою членства України в НАТО і ЄС

від Комарі Альберт

Міністри закордонних справ країн Люблінського трикутника – України, Литви та Польщі – підписали три спільні документи, в тому числі щодо підтримки членства України в ЄС та НАТО.

Про це заявив глава МЗС України Дмитро Кулеба.

“Перший документ – це декларація про спільну історичну спадщину та спільні цінності. В ньому ми констатуємо те, що об’єднує наші країни не лише в минулому, але і майбутньому. В майбутньому це, безумовно, єдина Європа. І Литва, і Польща у цій декларації підтверджують, що докладатимуть усіх зусиль, аби Україна стала членом НАТО та ЄС, підтримують Кримську платформу, засуджують російську агресію проти нашої держави”, – сказав Кулеба.

Читайте також: СБУ передала Чехії архіви з доказами репресій проти чехів у Радянському Союзі

Другий документ – це дорожня карта розвитку Люблінського трикутника, яка включає різні питання від економіки до протидії гібридним загрозам.

Читайте також: Росія «вкидає» в інформпростір Балтійських країн фейки та наративи щодо України

І третій затверджений міністрами документ – це план заходів з протидії дезінформації.

Читайте також: В Україні запустили Центр боротьби з фейками

“Три наші країни мають унікальний досвід у протидії російській дезінформації. Україна володіє безцінним досвідом того, як працює російська дезінформація і як їй протидіяти. Три країни об’єднають зусилля, не лише, щоб спільно боротися проти дезінформації, але і щоб інші країни могли користуватися нашим досвідом”, – сказав міністр.

Читайте також: Закордонні українці викриватимуть російські фейки про Україну та діаспору

Нагадаємо, раніше Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що українці за кордоном є тим епіцентром, який сприяє розвитку глобальної мережі друзів України та формує коаліцію на підтримку курсу реформ та європейської інтеграції України.

Схожі публікації

Залишити коментар