На World Orchestra Festival переміг молодіжний симфонічний оркестр України

від Комарі Альберт

У столиці Австрії Відні відбувся World Orchestra Festival. Перемогу в ньому здобув Молодіжний симфонічний оркестр України. Українці отримали “золото” фестивалю серед більш ніж 140 оркестрів із 33 країн світу, а українка Оксана Линів отримала відзнаку в категорії “Видатна диригентка”.

«Дякую журі за Outstanding conductor Award 2021, яку присудили мені серед усіх інших диригентів фестивалю та Gold Award для Молодіжного симфонічного оркестру України. У фестивалі взяли участь більш ніж 140 оркестрів з 33 країн світу», – подякувала Линів.

Переможців відзначили за виконання двох українських творів – симфонічну поему «Возз’єднання» Бориса Лятошинського та 2 симфонію Євгена Станковича. Записи симфоній, які взяли участь у конкурсі, були здійснені за підтримки Українського культурного фонду.

Читайте також: Українські композитори спробують створити нову вітчизняну увертюру

Молодіжний симфонічний оркестр України/YsOU – це унікальний проєкт, який об’єднує талановитих молодих музикантів з усієї України віком від 12 до 22 років. Створений з ініціативи Оксани Линів за підтримки Федеративної Республіки Німеччина, Goethe-Institut, Міністерства культури України, Бетховенського фестивалю в м. Бонн (BeethovenFest Bonn) та в партнерстві з фестивалем LvivMozArt.

Нагадаємо, у Японії Молодіжний оркестр Йокогами під керівництвом диригента Тараса Демчишина дав концерт, присвячений пам’яті видатного українського оперного співака, Героя України, воїна-добровольця Василя Сліпака.

Схожі публікації

Залишити коментар