Українка Маргарита Песоцька – бронзова призерка чемпіонату Європи з настільного тенісу

від Комарі Альберт

Українка Маргарита Песоцька здобула бронзову медаль на чемпіонаті Європи з настільного тенісу. Це – її п’ята медаль на чемпіонатах Європи. Регламент чемпіонату Європи з настільного тенісу не передбачав матчу за третє місце. Відтак, щоб гарантувати нагороди, тенісисткам слід було пробитися у півфінал, що і зробила Маргарита Песоцька.  

На шляху до нагороди українка здолала шведку Філіппу Берганд, сербку Сабіна Сурьян, Ні Сялянь з Люксембурга та австрійку Софію Полканову.

Читайте також: Шість українських боксерів стали фіналістами Чемпіонату Європи серед дорослих віком до 22-х років!

Однак поборотися за фінал українка не змогла. У півфіналі вона зустрілася з представницею Німеччини Шань Сяоні – срібною призеркою Олімпіади в Ріо-де-Жанейро у команді, де програла з рахунком 0:4 по партіях.

Маргарита Песоцька була не єдиною представницею України на чемпіонаті Європи у Варшаві. Але Тетяна Біленко, Соломія Братейко та Ганна Гапонова вилетіли на ранніх стадіях.

Це п’ята медаль Маргарити Песоцької на чемпіонатах Європи. До цього вона вигравала в одиночному турнірі “срібло” у 2009 та 2018 роках і “бронзу” у 2011 році. У 2015 році вона також стала бронзовою призеркою командного турніру.

Песоцька також залишається єдиною представницею України, яка вигравала медалі в одиночному турнірі. Крім неї, українські спортсмени не вигравали нагород на такому рівні.

Як ми повідомляли, в Україні пройде діаспорний Чемпіонат світу з футболу та Перші Всесвітні діаспорні спортивні ігри «Україніада», що відбудуться у м. Ірпінь Київської області у період святкування 30-річчя відновлення Незалежності України.

Схожі публікації

Залишити коментар