В Україні пройде діаспорний Чемпіонат світу з футболу та Перші Всесвітні діаспорні спортивні ігри «Україніада»

від Стожари

Триває підготовка до проведення ІХ Чемпіонату з футболу серед українських діаспорних команд та Перших Всесвітніх діаспорних спортивних ігор «Україніада», що відбудуться у м. Ірпінь Київської області у період святкування 30-річчя відновлення Незалежності України.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю для Порталу української діаспори “Стожари” розповів голова Організаційного комітету чемпіонату діаспори Ігор Бокій.

“Ось уже дев’ятий рік поспіль ми закликаємо до співпраці усі зацікавлені футбольні та спортивні колективи українців із різних куточків світу, громадські організації, добродіїв, журналістів. Щорічна організація ЧС та «Україніади» сприятимуть побудові містків дружби між українцями з різних континентів, а також будуть додатковою нагодою висвітлити життя закордонного українця. Змагання стануть окрасою культурно-масових і спортивних заходів у період святкування 30-річчя відновлення Незалежності України як для міста Ірпінь, Київської області, так і для всієї України”, – зазначив Ігор Бокій.

Ігор Бокій також назвав критерії, за якими відбувається відбір команд і гравців для участі у чемпіонаті.

«На вимоги Організаційного комітету, у складах команд країн, звідки приїжджають гравці, можуть бути вихідці з України або українці, котрі мають визначений імміграційний статус країни їхнього постійного проживання. А саме, громадяни тих країн, власники права на постійне місце перебування, наприклад, Green Card, Permeso, Permanent resident status, власники робочих, студентських та довготермінових віз тощо», – зазначив голова оргкомітету.

Він додав, що організатори чемпіонату також проводять ретельну перевірку претендентів через базу даних Української асоціації футболу на предмет неучасті гравців у будь-яких українських змаганнях.

Окрім того, за словами Ігоря Бокія, відповідальність і зобов’язання по організації проведенню міжнародного спортивного заходу взяла Міжнародна організація українських громад (МОУГ) «Четверта хвиля», яка й забезпечить участь команд із різних країн світу, спортивну частину заходів (підготовку регламентів і календарів змагань).

Ірпінська міська рада візьме на себе часткове фінансування по організації побуту спортсменів (проживання, харчування, транспортування по місту, дозвілля та екскурсії), проведення футбольних матчів і турнірів (стадіони, спортивні майданчики, медичне супроводження матчів).

Крім того, Міністерство молоді та спорту України сприятиме у частковому фінансуванні заходу, Українська Асоціація Футболу допомагатиме з нагородною атрибутикою та забезпеченням суддівства змагань.

Витрати на щорічний членський внесок до МОУГ «Четверта Хвиля», медичне страхування, приїзд до місця проведення змагань та від’їзд спортсмени здійснюють своїм коштом або коштом відряджаючих організацій, спонсорів і благодійників.

Нагадаємо, IX Чемпіонат Світу з футболу серед українських діаспорних команд та Перші Всесвітні діаспорні спортивні ігри «Україніада» мають відбутися у місті Ірпінь Київської області у період з 23 по 29 серпня 2021 року.

Схожі публікації

Залишити коментар