Шість українських боксерів стали фіналістами Чемпіонату Європи серед дорослих віком до 22-х років!

від Комарі Альберт

Півфінальний день на Чемпіонаті Європи з боксу до 22 років виявився дуже успішним для збірної України. Шість представників нашої команди здобули перемоги у поєдинках ½ фіналу та завоювали право змагатися за золоті нагороди у завершальний день Євро.

Як ми вже повідомляли раніше, відразу 11 українських боксерів взяли участь у півфінальній стадії, гарантувавши собі медалі. Це вже є одним з найкращих результатів серед усіх збірних, що беруть участь у континентальному форумі, який з 17-го по 24 червня проходить в італійському місті Розето-дельї-Абруцці.

Переможцями у півфінальних боях у підсумку стали три чоловіки і три жінки у складі команди України. У ваговій категорії до 52 кг Максим Галінічев здолав болгарського спортсмена і пробився до фінального раунду Чемпіонату Європи. Також із беззаперечною перевагою наш Дмитро Ловчинський (суперважка категорія – +91 кг) здобув перемогу над опонентом з Угорщини. Більш складним було завдання для Максима Молодана (до 69 кг), але і він роздільним рішенням суддів (3:2) зміг здолати опір спортсмена з Італії і доповнив українське представництво у чоловічих фіналах європейської першості.

Не менш вдало виступили у вівторок і спортсменки жіночої збірної України. У найлегшій категорії (до 48 кг) Ольга Шалімова переграла представницю команди Іспанії. Також роздільним рішенням суддів із тим же рахунком 4:1 Аміна Абрамова (до 60 кг) виявилася більш вправною за суперницю з Італії. У надважкій категорії +81 кг Марія Ловчинська блискуче наслідувала приклад свого брата Дмитра і одноголосним рішенням Феміди перемогла представницю збірної Молдови.  

Лише у п’яти випадках зусиль українських спортсменів забракло для успішного подолання півфінального раунду. Отже, зупинилися на стадії ½ фіналу і, таким чином, завоювали бронзові медалі Чемпіонату Європи: у чоловічих змаганнях – Андрій Єфимович (до 49 кг) і Богдан Толмачов (до 75 кг), у жіночих змаганнях – Анастасія Ковальчук (до 57 кг), Анастасія Шпанюк (до 75 кг) і Олеся Крисюк (до 81 кг).

Фінальні поєдинки, в яких визначаться володарі золотих нагород першості континенту, відбудуться у четвер, 24 червня.  

Нагадаємо, українські боксери здобули 6 медалей на престижному міжнародному турнірі в Болгарії

Схожі публікації

Залишити коментар