В онлайн-доступ виклали гастрономічну книгу «Україна. Їжа та історія»

У Києві Український інститут та проєкт “Їжакультура” презентували оригінальне історико-гастрономічне видання з кулінарної дипломатії “УКРАЇНА: Їжа та Історія” (UKRAINE: Food and History).

Про це повідомляється на сайті Українського кризового медіа-центру.

Книга «UKRAINE. Food & History / Україна. Їжа та історія» розповідає про минуле і сьогодення української кухні, представляє рецепти страв, які зможе приготувати кожен, локальні продукти і страви-візитівки України.

До видання увійшли не лише рецепти найбільш популярних та незвичних страв української та кримськотатарської кухонь, але й історії та розповіді про культуру їжі та гостинності в Україні.

Так з книги ви зможете дізнатися про кулінарні традиції України, що не втратили своєї актуальності у сучасному світі, техніки обробки та збереження продуктів. Окрему увагу автори приділяють представленню української кухні — за дипломатичним столом чи у близькому колі, адже вигляд страви, посуд, атмосфера, декорування столу — все це є частиною досвіду, який гості отримують під час трапези.

Завантажити гастрономічну книгу можна за посиланням.

“Видання буде чудовим подарунком для іноземців, дипломатів, закордонних українців. Сподіваємось, що книга стане гарним вибором для усіх, хто хоче відкрити для себе гастрономічну культуру України”, – зазначила стосовно друкованої версії Тетяна Філевська, креативна директорка Українського інституту.

Проєкт «їzhakultura (їжа культура)» має на меті розвивати та популяризувати дослідження харчової культури в Україні.

До створення книги долучилася команда найкращих шеф-кухарів та дослідників з гастрономічних студій.

Під час презентації серед спікерів були:

  • Тетяна Філевська, креативна директорка Українського інституту
  • Олена Брайченко, засновниця проєкту “Їжакультура”, дослідниця;
  • Ігор Лильо автор текстів, історик, журналіст, доцент кафедри історії середніх віків та візантиністки Львівського національного університету ім. Івана Франка
  • Ярослав Артюх, шеф-кухар

Як повідомлялося, за словами дослідниці Маріанна Душар, в українській діаспорі США хрестоматійно збережена гастрономічна культура.

Також ми повідомляли, що у мережі було оприлюднено старовинні рецепти страв, якіготували українці багато роківтому.

Схожі публікації

Залишити коментар