У соборі Святої Софії в Римі встановлять український вертеп

Українська вертеп буде встановлено у соборі Святої Софії у столиці Італії, також його планують зробити й «мандрівним вертепом» українськими парафіями Італії.

Про це розказав ректор собору Святої Софії УГКЦ в Римі, президент товариства «Свята Софія» в Римі о.Марко Семеген у коментарі для Департаменту інформації УГКЦ.

За словами о.Марка, наступного року в різдвяний період вертеп планують виставити в прокатедральному соборі Святої Софії УГКЦ в Римі, аби всі охочі, хто не встиг відвідати експозицію через обмеження, зумовлені пандемією коронавірусу, могли помолитися у храмі біля вертепу з України.

На думку ректора собору Святої Софії УГКЦ в Римі, український вертеп повинен прикрасити Різдво українських мігрантів в Італії наступного року і стати ще одним місцем для молитви й прославлення новонародженого Сина Божого.

О.Марк також вважає, що варто започаткувати «традицію мандрівного вертепу» українськими парафіями Італії.

Як повідомлялося, український вертеп вперше сталв експонатом на щорічній виставці вертепів з усього світу «100 вертепів у Ватикані». Авторкою українського вертепу стала схимонахиня Теодосія Полотнюк із Свято-Успенського жіночого скиту (с. Многопілля Донецького екзархату УГКЦ).

Вертеп виготовлений з екоматеріалів (картон, папір, деревина, мох, глина, пісок, тирса, каміння). На передньому плані роботи можна впізнати ліси українських Карпат, а на задньому — село Многопілля на сході України. Вертеп покликаний передати дух Різдва від сходу до заходу України й ознайомити з частиною багатогранної палітри української різдвяної традиції.

Нагадаємо, на цьогорічне Різдво в Україні яскраво провели онлайн “Вертеп-фест”.

Схожі публікації

Залишити коментар