До свята День захисника України волонтери та ветерани створили інтерактивну гру для школярів

Коли почалась російсько-українська війна? Хто такі «кіборги»? Чому військові часто говорять «4.5.0.», і що це означає? Які фільми про російсько-українську війну ви знаєте?

На ці та інші запитання запропонують знайти відповідь учням середніх шкіл Вінниччини під час пізнавальної інтерактивної гри, передає АrmyІnform.

Гру розробили представники вінницького «Міського освітньо-аналітичного центру допомоги ветеранам АТО/ООС, членам їхніх сімей та сім’ям загиблих». За словами співробітника центру Марії Довжик, її створили спеціально для школярів до Дня захисника України. У такий спосіб автори проєкту хочуть привернути увагу молодого покоління та поінформувати дітей на тему війни, що триває на Сході України.

“Ми надрукували спеціальні картки із запитаннями про сучасну російсько-українську війну. Ці картки роздаватимуть учням у школах під час «Уроків звитяги» та пропонуватимуть самостійно відповісти на ці питання. На звороті кожної картки є відповідь. Деякі з них мають формат відео-відповіді. Відсканувавши телефоном qr-код на звороті, діти зможуть почути відповідь від реальних учасників бойових дій”, – повідомила Марія Довжик.

За словами авторів проєкту такий формат гри є дуже доречним в умовах карантину, адже дає змогу в будь-який час із дотриманням усіх пересторог організувати своєрідні онлайн-зустрічі з українськими військовими та ветеранами.

Розробники гри надрукували двісті наборів карток та передали їх до Департаменту освіти Вінницької міської ради для розповсюдження у школах міста.

“Якщо інші освітні заклади області чи можливо навіть інших міст в Україні зацікавляться нашою ідеєю, ми з радістю допоможемо у її реалізації. Звичайно ж, плануємо і надалі розвивати цю тему. Робити її більш цікавою для молоді. Будемо залучати як старшу, так і молодшу школу”, – зазначила пані Довжик.

Як повідомлялося, “Точка нуль” – перший український народний серіал про небачений бік війни.

Схожі публікації

Залишити коментар