Україна чекає туристів: ТОП-5 незвичайних розваг на Тернопільщині

Відкрийте для себе вражаючу та екстримальну Тернопільщину.

Регіональне видання “20 хвилин” підготувало підбірку варіантів відпочинку у Тернопільській області.

1. Виноградники, як у Провансі

На Монастирищині тепер є справжні виноградні поля та крафтове виробництво алкоголю. Нещодавно у селі Швейків, що за 10 кілометрів від райцентру відкрилось цікаве місце для тих, хто любить “зелений туризм” та смачні напої. Там на Дністровських схилах вирощують фрукти та ягоди, із яких потім роблять вина та інші алкогольні напої. Для відвідувачів тут можуть організувати екскурсії виноградниками та дегустацію. 

Дегустаційні дні у Швейкові

А ми знову про мальовниче село Швейків, що на пагорбах Дністра у центрі Західної України.Компанія "Швейків ТМ" усіх радо запрошує в гості. Ми власноруч висадили сади та виноградники на понад 10 гектарах землі.Унікальність крафтових напоїв "Швейків ТМ" полягає в клопіткій ручній праці на кожному етапі їх "народження".Щоб Ви самі все побачили та скуштували, ми влаштовуємо Дегустаційні дні – кожної першої неділі місяця.До зустрічі у Швейкові!

Geplaatst door ТМ Швейків op Dinsdag 6 augustus 2019

2.Побачити Теребовлю з висоти

Для тих, хто любить екстрим є варіант – можете оглянути Теребовлю та її околиці з висоти 600 метрів під час польоту на паратрайку. Це двомісний, надлегкий літальний апарат, який використовує замість крила параплан. Паратрайк, на відміну від класичного параплана, має двигун, оснащений повітряним гвинтом, за рахунок тяги якого, паратрайк може самостійно злітати. Пілот і пасажир перебувають у кріслах всередині просторової рами, яка їх захищає. На відміну від польоту на параплані, пілот і пасажир паратрайку злітають і приземляються, сидячи в кріслах, їм не потрібно бігти або йти при зльоті та посадці. Замовити такий політ можна через Інтернет або ж в  екскурсійному меню у туристично-інформаційного центру Теребовлі.

Паратрайкінг – найбезпечніший у світі повітряний вид транспорту, оскільки крило (вітрильник, або сам парашут) дозволяє приземлитись безпечно із будь-якої висоти, кажуть досвідчені пілоти.

Туристів приваблює не лише відчуття азарту, а й неймовірні краєвиди на історичні місця: Підгірянський монастир, Теребовлянський замок, Плебанівський віадук.

Варто зазначити, що у західних областях України є кілька парадромів: у Кременці, Івано-Франківській області та у Львові.

3.Сплави по Дністру

Дністер — одна із найдовших рік в Україні — бере початок із невеликого джерела у Східних Бескидах на висоті 818 м. Загальна довжина — 1362 км. Відпочинок на Дністрі може бути швидким й динамічним (на день чи вікенд) або неквапливим й медитативним (на тиждень, із довгими переходами й численними екскурсіями). Оптимальним для сучасних зайнятих людей є варіант триденного сплаву (щоб був бодай 1 день повного занурення). Тривалість сплавного дня залежить від рівня води, човна й особистих преференцій туриста (повеслувати чи позасмагати й поплавати).

На Дністрі можна побачити безліч сплавних засобів: від плоскодонок до теплоходів. Усе ж рекомендуємо використовувати каное та каяки (байдарки): вони швидкі й маневрені, на них зручно причалювати для огляду цікавого місця.

4.Найдовша гіпсова печера світу

На Тернопільщині знаходиться найдовша у світі гіпсова печера “Оптимістична”. Розташована вона на Борщівщині в лісовому урочищі «Королівка». Сумарна закартована довжина ходів становить понад 260 км. Але печера до кінця не розвідана. Вона займає площу близько 2 гектарів, що зумовлено численністю та звивистістю ходів. Зараз в печеру пропонують 7 видів екскурсій різної складності.

Оптимістична печера

Оптимистическая пещера считается самой длинной гипсовой пещерой в мире! 🔽

Geplaatst door РБК-Украина op Vrijdag 31 juli 2020

5.”Піднятись в гори”

Мало хто знає, що на Тернопільщині можна відпочити в горах. Переходи лісами, грибними місцями і споглядання краєвидів з високих скель, — задоволення, яке може організувати кожен. Потрібно тільки сісти в автобус чи авто і вибратися у Кременецькі гори.

Також під час поїздки можна завітати у сам Кременець. Знайомство з містом варто розпочати з відвідування гори «Бона», відомої геологічної та історичної пам’ятки.  Ви матимете можливість помилуватись надзвичайними краєвидами, які відкриваються з висоти 100 м над долиною потічка Ірва, познайомитесь із збереженими квадратною надбрамною двох’ярусною вежею з готичним арковим проїздом, значною частиною оборонних мурів, що місцями досягають 8 – 12 м висоти. З гори відкривається панорама майже всього міста, багатого на історично-архітектурні  пам’ятки.

Як повідомлялося, Польсько-українська рада обміну молоддю підтримує зйомки фільму про Рівненщину. В рамках проєкту відбулася зйомка екскурсій та панорам, відеооглядів Дубенського замку, Тараканівського форту та комплексу пам’яток в Острозі, Млинові та Рівному. 

Схожі публікації

Залишити коментар