Головні герої книги «Тайммен» Дмитра Зіненка мандрують у часі, щоб змінити долю України та не допустити війни

від Стожари

Час – одна з фізичних величин, які ми не можемо поки що контролювати. Але героям книги «Тайммен» – підліткам Яру та Міо за допомогою високотехнологічного пристрою та надприродних властивостей вдається мандрувати минулим і майбутнім. Вони керуються високою метою – змінити історію нашої країни на краще, не допустити жахливого сьогодення війни в Україні.

Автор книги Дмитро Зіненко розповідає, що задум написати цю повість почався з того, що у 2021 році він натрапив на конкурс від платформи Book.net і вирішив проявити себе, внести свій вклад в антиросійську пропаганду.

Написав твір – і вийшла така цікава історія, що мене забанили на цій платформі. Тому що я показував рашистів ницими, викривав їхні злодіяння. Платформа українська, але згодом я дізнався, що це частина російської платформи. Мені сказали, що я порушив правило – розпалюю міжнаціональну ворожнечу. Але яка ворожнеча, якщо вже у 2021 році велися активні дії на Донбасі? Це до кінця мені незрозуміло було. Це була розповідь, яка лягла в основу книги («Тайммен» – ред.). Я тоді десь до половини її написав, і вони мене заблокували (досі я заблокований на тому сайті). Потім я її допрацьовував, дописував, з двома чи трьома людьми редагував. І в результаті відправив на «Молоду КороНацію» і виграв в номінації «Дорослі для молоді — 16-21 рік. Повість»“, – говорить Дмитро.

Тож, як головним героям вдається відвернути російську війну проти України? “… Вже йде війна, росіяни напали на Україну. Головні герої по спіралі починають розкручувати те, що було на Майдані, врятують Кузьму, Чорновола. Роблять Чорновола першим президентом. Я вважаю, що так би було доцільніше. Запускається ланцюжок подій, який не дасть розв’язатися війні. Вони виправляють все те, що російська пропаганда віками творила з нашою історією, міняла, як хотіла, під себе”, – додає автор.

«Тайммен» це перша книга Дмитра Зіненка, над якою тривала робота близько 2 років. У книзі 228 сторінок, вона вийшла тиражем близько 70 книг.

Редакція Інформаційного порталу української діаспори “Стожари”, бажає молодому автору не зупинятися на досягнутому, а йти далі, продовжуючи знайомити читачів та шанувальників з новими творами.

Схожі публікації