Манґа про Київського Привида зібрала для ЗСУ понад 1,3 млн грн

Комікс про Привид Києва, перекладений з японської, допоміг зібрати для ЗСУ понад 1,3 млн грн.

Про це повідомив засновник і генеральний директор харківського видавництва «Ранок» Віктор Круглов.

Відзначимо, що манга «Привид Києва» – це переклад українською твору японського автора Мацуди Джюко. Він надихнувся подвигом героїчних українських льотчиків-оборонців неба.

«1 330 000 грн перераховано на допомогу ЗСУ завдяки “Привиду Києва”, виданого видавництвом Ранок», — повідомив Круглов.

Раніше у видавництві зазначали, що під час підготовки видання вирішили з кожного проданого примірника перераховувати 10 грн на потреби ЗСУ та допомогу дітям загиблих пілотів. Вартість видання на сайті «Ранку» – 149 грн.

Загалом, Манґа – це японські комікси, вона визнана і як форма образотворчого мистецтва, і як літературне явище. Це велика галузь японського книговидавництва, яке почало розвиватися в середині 20-го століття. Зараз Манґа стала популярною в багатьох країнах світу.

Варто зазначити, «Привид Києва» — легендарний український військовий пілот-ас, який у перший день російсько-української війни 24 лютого 2022 року збив шість ворожих військових літаків. Станом на 1 березня стало відомо, що його підбили. Проте, йому вдалося врятуватися та навіть здобути ще одну перемогу в повітрі. Цього пілота Міг-29 називають ангелом-охоронцем Києва. Справжнє ім’я пілота наразі не розкривається. За однією з версій, це збірний образ пілотів — захисників України.

Речник Повітряних сил ЗСУ наголошував раніше, що “Привид Києва” — це уособлений образ льотчиків Васильківської 40-ї бригади тактичної авіації, які охороняють небо столиці й сусідніх областей:

 “У перші дні війни спостерігалася велика інтенсивність збиття ворожих літаків. Ми не стали спростовувати чи підтверджувати історію про героя-льотчика — “Привида Києва”, якого придумали люди в соцмережах. Навіть трішки підіграли, мовляв: “Подивіться, що витворяє цей хлопець”. Чати гриміли від повідомлень, навіть дівчата із України і з-за кордону просили контакти нашого “Привида”. Він уже став легендою, українським суперменом, месником, котрий нищить русню. Для нас кожен пілот — Герой”.

Нагадаємо, команда соціального коміксу Inker разом із українським видавництвом UAComix 19 квітня презентували у Києві друкований комікс про повномасштабну російсько-українську війну.

Схожі публікації

Залишити коментар