Добрі оповідання для дітей онлайн: “Мов море: казки Маріуполя”

Відома журналістка, активістка та краєзнавиця з Маріуполя Алевтина Швецова створила серію оповідань про рідне місто – “Мов море: казки Маріуполя”. Завдяки медіаплатформі Sebto вони тепер доступні у формі подкасту.
 

Про це повідомляє у Телеграмі пресслужба Маріупольської міської ради.

“Подкасти зараз дуже популярні, але для дітей молодшого і середнього шкільного віку вибір їх доволі обмежений. Мій син фанатіє від «Книги-мандрівки», це і надихнуло створити казки про Маріуполь”, – розповіла пані Алевтина.   

До повномасштабного вторгнення росії – вона працювала на маріупольському ТБ: п’ять років у програмі “Ранок Маріуполя” – говорили всьому місту “Доброго ранку!”, прозповідає сайт Маріуполя.

За її словами, Маріуполь вже не єдине в країні знищене місто, але події, що відбувалися саме там, є жахливо унікальними. 

“Маріуполь був всім моїм життям. Знаєте, навмисно не отримувала закордонний паспорт, бо навіть під час своїх відпусток просто мандрувала рідним містом — досліджувала, дізнавалася про цікавинки. У мене все пов’язано з Маріуполем – робота, життя, захоплення. Мені часто кажуть: ми не знаємо людину, яка любить Маріуполь більше за тебе. І це правда — я люблю кожну його цеглинку, навіть недоліки можу перетворювати на родзинки. Можливо, я дійсно наділила його такими якостями, що мені тепер ніби вирвали шматок серця. І біль не вщухає, хоча я намагаюся забувати про це за поточними справами. Але він гострий, як і рік тому”, – поділилася журналістка.

Перша казка – про морського котика Паскаля та мартина Мартіна:

Нагадаємо, студент з Нідерландів провів акцію для збору грошей для України –  мотивацію надали фото зруйнованого Маріуполя.

Схожі публікації

Залишити коментар