Україна потребує нової економічної моделі, де провідними будуть приватний капітал та підприємці

від Стожари

Після звільнення окупованих терористичною РФією територій та завершення бойових дій Україна зможе розпочати масштабну післявоєнну відбудову економіки. Очевидно, що стійке економічне зростання і розвиток можуть мати місце лише на міцному безпековому фундаменті. Безпека за своєю природою є суспільним благом, що має надаватися державою та міжнародним співтовариством.

Провідними в новій економічній моделі будуть приватний капітал та підприємці”, — про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 30.06.2023. “У свою чергу, роль держави в економіці буде кардинально зменшена. Буде продовжена приватизація та завершена реформа корпоративного управління, проведена радикальна дерегуляція, оцифровані всі послуги та сервіси для бізнесу”, — відзначив Д. Шмигаль, повідомляє урядовий портал

Шмигаль підкреслив, що один із ключових елементів економічної філософії — це принцип, що Україна робить ставку на переробку. Не експорт сировини, а експорт готової продукції. Включення України у європейські та глобальні ланцюги виробництва. Другий пункт — це нові чесні відносини між державою і суспільством. “Всі послуги для людей та бізнесу онлайн. Компактний державний апарат. Створення Центру Уряду. У соціальній сфері — це пенсійна реформа, яка має передбачати створення накопичувальної пенсійної системи. Це новий соціальний договір. Формуємо власну спроможність людини замість залежності від держави. Соціальні послуги та виплати мають бути максимально адресними”, — наголосив Прем’єр-міністр.

Третій пункт — нова модель освіти та науки. Комплексні напрацювання від Мінцифри та МОН, за словами очільника Уряду, вже майже завершені та скоро будуть презентовані. Четвертий пункт економічної філософії, як зауважив Прем’єр-міністр, — це розвиток усіх українських територій: “Це відбудова України за принципом «краще, ніж було». Реформа децентралізації продовжується. Кожна громада матиме свій план відновлення та розвитку з урахуванням нових реалій”.

Схожі публікації

Залишити коментар