Крим повернеться додому, питання тільки часу – Зеленський

від Стожари

Президент Володимир Зеленський вважає, що Крим звільниться від окупації, і всі його жителі повернуться додому – питання тільки часу.

Такою думкою він поділився в ефірі телеканалу “Дім”.

“Ті люди, які окупували, вони ніколи не будуть любити Крим так, як любимо його ми. Для тебе ця природа унікальна, для тебе це море – це дитинство, для тебе ці рапани – смачні. Вони не будуть тут. Їх покоління рости тут не будуть. І діти їх тут не перебувають, і вмирати вони за нашу землю не будуть. Це ніколи не буде російською територією. Просто ніколи. Неможливо це. Та хоч перепишіть історію, хоч всі міста переназвіть. Хоч зітріть історію – неможливо це. Усі вони (кримчани – ред.) повернуться до себе додому. Питання часу”, – зазначив Зеленський.

Зеленський додав, що люди, які люблять Україну – вони українці, а ті, хто не любить, – просто “гості, мандрівники”, і почуття того, що це “твоя земля, твоя дитинство” прищепити неможливо.

“Ти любиш цю країну або не любиш. От любиш – ти українець. Не любиш – ти гість, мандрівник. Оці люди, які окупували, вони ніколи не будуть любити Крим так, як любимо ми”, – заявив Зеленський.

Він також поділився власними спогадами про дитинство та юність в Криму.

“Для тебе ця природа – унікальна, для тебе це море – це дитинство. Для тебе ці рапани – вони смачні. І я, коли їм цих рапанів, шукаю, а де там пісочок”, – пригадав президент.

“Стрибав з 14-ти метрів зі скелі, дивував свою дружину майбутню тоді ще. Трусилися коліна, а я стрибав. Це я, я там жив, це моя земля. Це не їхня земля, їхнє покоління тут рости не буде, і діти їхні тут не перебувають, і помирати за нашу землю вони не будуть”, – заявив він.

На його думку, цю любов, що йде з дитинства, “неможливо прищепити”.

“Це ніколи не буде російська земля, просто ніколи”, – підсумував він.

Схожі публікації

Залишити коментар