«Агенти Москви або корисні ідіоти». Рефат Чубаров про тих, хто на Заході пропонує компроміс щодо Криму

від Стожари

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров наголосив, що «війна має завершитися відновленням територіальної цілісності України, включаючи всі сьогодні окуповані території».

«Україна не піде ні на які компроміси з агресором»процитував Рефат Чубаров слова президента Володимира Зеленського, коментуючи заяви деяких політиків на Заході щодо можливого компромісу з Росією стосовно Криму. Про це повідомляє Радіо Свобода.

За словами Рефата Чубарова, «на Заході є політики, яких дуже лякає сама можливість ескалації російсько-української війни. І на деяких з них діють загрози Москви, що, мовляв, як тільки хтось захоче ступити на кримську територію, Москва буде готова задіяти ядерну зброю… На Заході всі провідні політики і, головне, лідери держав розуміють, що цю агресію треба зупинити абсолютно, інакше є загроза реваншу того, що відбувається по відношенню до України, але вже до інших країн».

Він додав, що «ця війна має завершитися лише відновленням територіальної цілісності України, включаючи всі сьогодні окуповані території. Я тут не хотів би виділяти окремо Крим. І Крим, і Донбасі, і Запорізька область, і Херсонська – вони усі однаково цінні і важливі для майбутнього Української держави».

Щодо заяв деяких західних політиків щодо компромісу по Криму, голова Меджлісу кримськотатарського народу сказав: «я вважаю цих політиків (слава Богу, їх зараз дуже поменшало на Заході), які висловлюються відверто чи опосередковано, що, мовляв, поки не будемо наполягати на звільненні Криму, бо такі дії можуть бути ескалацією, чесно, я вважаю їх або прямими агентами Москви, або корисними ідіотами». «І ті, хто буде якимось чином намагатися вплинути на нас, що, мовляв, давайте почекаємо, це означає, що вони кажуть: відмовтеся від незалежності своєї держави. Іншого тут просто не може бути за фактом того, які наслідки для України буде нести утримання Криму під контролем Російської Федерації», – додав Рефат Чубаров.

Щодо можливості звільнення російськими військами всіх окупованих територій України шляхом переговорів, то Рефат Чубаров заявив, що вітав би таке рішення «але це сьогодні виглядає фантастично. Бо російська сторона демонструє свою затятість у цих питаннях, вона, навпаки, виставляє лише додаткові умови, які виглядають, як ультиматум».

Схожі публікації

Залишити коментар