Як українська діаспора зустрічала збірну України у Римі

від Стожари

Збірна України прилетіла до Рима, де вона має зіграти у півфінальному матчі проти команди Англії.

Гра відбудеться у Римі 3 липня на “Стадіо Олімпіко” (початок – о 22:00 за Києвом).

Політ із Глазго до римського аеропорту Фьюмічіно тривав рівно 3 години.

До Італії прибули 24 гравці, тренерський штаб, а також адміністративний та медичний персонал збірної України з футболу. Всі вони базуватимуться у Римі у готелі Parco dei Principi, який був обраний оргкомітетом Євро-2020 для учасників чемпіонату. Поруч із готелем розташований знаменитий парк Вілла Боргезе.

Відомо, що 1 липня у програмі збірної України перше тренування у Римі на полях мультиспортивного центру олімпійської підготовки імені Джуліо Онесті.

Відео про те як українська діаспора в Римі зустрічала наших футболістів:

Активістка української спільноти в Італії Олеся Татарин також опублікувала у Facebook відео з зустрічі:

У коментарях до відео користувачі зазначають, що гравці “якісь не привітні до своїх же вболівальників…”, та варто зауважити, що гравці збірної виснажені після гри зі Швецією та тривалого перельоту.

Разом з тим, Олеся Татарин пише, що “…вони реально “зварені”. Лиш би оклигалися до матчу. Я навіть встигла підсунути Ярмоленку малого з блокнотом, він підписав йому. Хоча і не можна“.

Україна зіграє третій матч на Євро без армії фанатів та за численної підтримки української діаспори

Саме після перемоги збірної України у поєдинку над збірною Швеції у вболівальників виникла проблема, як же потрапити на матч 3 липня на “Стадіо Олімпіко”? Та не просто на стадіон, а саме в український сектор.

Соцмережі вибухнули запитаннями і воланнями про допомогу до Асоціації українського футболу та посольства України в Італії, щоб отримати інформацію про можливість придбання квитків.

Щодо квитків, то у посольстві через свою фейсбук сторінку дають посилання на сайт УЄФА, де міститься інформація щодо квитків на матч. У посольстві України в Італії також наголошують на необхідності дотримань правил перетину кордону Італії для громадян України.

Вже відомо, що до фан-зони на Народній площі безплатний вхід буде можливий за попередньої реєстрації, яка почнеться в ніч з 2 на 3 липня.

Відповідно до коронавірусних обмежень, керівництво стадіону інформує, що вболівальники з визначеним на квитку місцем повинні мати також одну з трьох довідок: про зроблене антиковідне щеплення, про одужання від COVID 19, про негативний результат аналізу (молекурярного або швидкого) щодо вірусу SARS-CoV-2. Нагадують також, що при собі треба мати документ посвідчення особи, дотримуватися дистанції щонайменше в один метр, і маску (бажано тип FFP2) на обличчі, перебуваючи як на трибунах, так і поза ними.

Як відомо, офіційно на території Італії проживає близько 30 тисяч британських громадян, а українських – у вісім разів більше, понад 240 тисяч. То ж очікується що Рим в цей день заполонять синьо-жовті кольори.

Нагадаємо, 3 липня у Римі українська збірна з футболу гратиме вперше в ¼ фіналу європейської першості.

Схожі публікації

Залишити коментар