Українка Діана Варінська здобула “золото” Кубка світу зі спортивної гімнастики в Досі

від Комарі Альберт

Збірна України зі спортивної гімнастики завоювала три медалі у другий день фіналів етапу Кубка світу в столиці Катару Досі. Нагороди здобули 20-річна Діана Варінська, а також Ігор Радівілов та Петро Пахнюк.

Діана Варінська завоювала “золото” у вправі на колоді (13.200), Анастасія Бачинська стала 7-ю (11.900). 20-річна гімнастка виконала програму зі складністю 5.4, однак за виконанням українка показала найкращий результат.

У фіналі вільних вправ Бачинська могла завоювати бронзову нагороду. Однак втратила її через помилку: під час виконання програми вона заступила за межі ковдри, за що українку оштрафували на 0.300 бали – 12.600. Діана Варінська – єдина українська спортсменка, що вигравала медалі на усіх чотирьох етапах Кубка світу. Перед “золотом” у Досі вона виграла чотири срібні нагороди – різновисокі бруси (Варна), вправи на колоді та вільні вправи (Каїр), вправи на колоді (Осієк).

Результати чоловіків

Ігор Радівілов в опорному стрибку набрав 14.774 і став другим.

На паралельних брусах Петро Пахнюк також виграв срібло. Він набрав 15.000 балів.

Читайте також: У людей немає ні найменшого уявлення, що таке спортивна гімнастика. Ігор Радівілов: “Тільки якщо піднімається прапор країни, люди дізнаються, що є такий гімнаст”.

Нагадаємо, Україна завоювала 11 медалей на етапі Кубку світового виклику зі спортивної гімнастики

Схожі публікації

Залишити коментар