Україна приєдналася до глобальної коаліції з цифрової безпеки

від Комарі Альберт

Україна приєдналася до глобальної коаліції з цифрової безпеки, яка була утворена Світовим економічним форумом.

Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

Згідно з повідомленням, 29 червня Світовий економічний форум оголосив про створення Глобальної коаліції з цифрової безпеки, до якої приєдналася і Україна. Головна мета коаліції – сприяти прискоренню співпраці щодо боротьби зі шкідливим контентом у мережі.

Читайте також: Закордонні українці викриватимуть російські фейки про Україну та діаспору

Зазначається, що до коаліції приєдналися також організація UNICEF, компанії Microsoft та NetClean, а також представники урядів Австралії, Сінгапуру, Великобританії, США та інших країн.

За словами віцепрем’єр-міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, основною ціллю відомства є створення безпечного онлайн-середовища для українців. 

“Тому глобальна ініціатива щодо створення цілеспрямованої співпраці між державами, організаціями та бізнесом у цьому питанні є надзвичайно актуальною зараз”, – цитує пресслужба слова Федорова.

У пресслужбі зазначили, що глобальна коаліція розвиватиме чотири напрями: найдієвіші практики щодо стандартів безпеки, підвищення балансу конфіденційності та захисту, чесна конкуренція між гравцями ринку технологій та ефективна міжвідомча співпраця для запобігання шкідливому контенту.

У відомстві додали, що коаліція об’єднає в цих питаннях лідерів державного сектору та приватного бізнесу для співпраці над створенням рішень, які допоможуть створити безпечне цифрове суспільство для кожного.

Нагадаємо, Юні українські науковці здобули 10 нагород на міжнародній олімпіаді наукових проєктів «International Science Project Olympiad» (INSPO), що є найбільшим в регіоні форумом молодих вчених.

Схожі публікації

Залишити коментар