Україна – Англія гратимуть в Італії, куди приїзд вболівальникам обмежений

від Стожари

Збірна України проведе матч ¼ фіналу ЄВРО проти команди Англії 3 липня у Римі на “Стадіо Олімпіко” (початок – о 22:00 за Києвом). Але українські вболівальники не зможуть прилетіти на матч через карантинні обмеження.

Про це повідомляється на сайті УЄФА.

Так, УЄФА після завершення у вівторок ігор 1/8 фіналу оновила правила відвідування матчів саме для вболівальників з України та Англії. У нормах сказано, що вболівальники, які хочуть приїхати до Рима на матч чемпіонату Євро, не зможуть потрапити до Італії через карантин.

Офіційний сайт УЄФА наводить перелік головних вимог для подорожі до столиці Італії. У матеріалі зазначається, що інформація може будь-якої миті змінитися залежно від новин від УЄФА або місцевої влади.

Як зазначається, Італія продовжує не пускати громадян третіх країн, які хочуть в’їхати з «невагомих» причин. Тому українську збірну на стадіоні Олімпіко в Римі зможуть підтримати представники місцевої діаспори.

То ж, перш ніж покладатися на наведену інформацію та вирушати в поїздку, обов’язково потрібно перевірити поточну ситуацію на сайтах місцевих і національних органів влади. Подорожуючі з-за кордону повинні будуть дотримуватися чинних на той момент обмежень та вимог італійської влади до перетину кордону. Для власників квитків послаблень не буде. В’їзд до Італії з деяких країн може бути закритий зовсім.

Уболівальники, які планують прибути в Італію з України

Поїздки з України до Італії без поважної причини наразі заборонено, але є винятки. Детальну інформацію можна знайти на офіційному сайті уряду. Це означає, що вболівальники з України не зможуть прибути до Італії на матч, якщо тільки їх не стосується виняток на поїздки з поважної причини.

Уболівальники, які планують прибути в Італію з Великої Британії

Ті, хто прибувають із Великої Британії, або ті, хто відвідував Велику Британію в останні 14 днів, повинні пройти після приїзду до Італії п’ятиденну самоізоляцію. Після закінчення цього терміну вони можуть вийти з неї, здавши негативний експрес-тест на антиген або молекулярний тест на COVID-19 (мазок). Детальну інформацію можна знайти на офіційному сайті уряду. Це означає, що вболівальники, які прибудуть до Італії з Великої Британії після 28 червня, не встигнуть відвідати чвертьфінальний матч Євро-2020 в Римі 3 липня.

Якщо ви все ж збираєтесь на матч, пропонуємо чек-лист для подорожі:

1. Переконайтеся, що вам дозволено в’їзд до Італії. В’їзд до Італії з країн із високою захворюваністю заборонений. Актуальний список країн і можливі винятки є на сайті Міністерства охорони здоров’я Італії. У деяких випадках для країн і територій із низьким епідеміологічним ризиком щодо окремих вимог може бути зроблено виключення.

2. Перевірте вимоги для в’їзду зі своєї країни. Будь-який подорожуючий до Італії має надати негативний тест на COVID-19, зроблений не раніше ніж за 48 годин до в’їзду до Італії.

3. Заповніть до поїздки декларацію про здоров’я. За посиланням – вимоги для подорожуючих із країн із переліку E (до якого входить Україна), розміщені на офіційному сайті Міністерства охорони здоров’я Італії.

Як відомо, в рамках 1/8 фіналу чемпіонату Європи збірна України перемогла Швецію з рахунком 2:1. Вирішальний гол у ворота шведської команди забив Артем Довбик.

У чвертьфіналі Україна зустрінеться зі збірною Англії, яка з рахунком 2:0 обіграла Німеччину. Матч відбудеться 3 липня.

Відзначимо, Україна потрапила до 1/4 фіналу Євро вперше в історії.

Як ми повідомляли, посол Швеції в Україні Тобіас Тіберг привітав українську збірну з перемогою в 1/8 фіналу Євро-2020 словами «Героям слава»! А тренер української збірної Андрій Шевченко окремо подякував українській діаспорі за підтримку!

Схожі публікації

Залишити коментар