Щорічний “Кубок Погодіних” з боксу – справжня спортивна візитівка Чернівів!

від Комарі Альберт

Бокс в Україні набуває з кожним роком все більшого значення і статусу. Це наразі – один із найпопулярніших видів спорту в нашій країні і поява в різних регіонах знакових щорічних турнірів свідчать про наш національний розвиток цього виду спорту.

«Відгримів» у повному сенсі слова черговий традиційний Міжнародний турнір з боксу «Кубок Едуарда і Олександра Погодіних» у Чернівцях. Цього року він відбувся у місті над Прутом вже вшосте і зібрав дуже велику кількість боксерів різних вікових категорій не тільки з різних областей України, а й із-за кордону.

Так, неймовірно велика глядацька аудиторія, яка дуже скучила за великим боксом і буквально «штурмувала» минулими вихідними СК «Локомотив» у Чернівцях, побачила поєдинки як досвідчених майстрів високого класу з еліти дорослого боксу, так і двобої юнаків, юніорів та молоді.

Коли ми говоримо про Кубок Погодіних, то щорічно ми вживаємо слово «вперше». Кожного разу – з інших причин, але слово «вперше» вже точно можна назвати головною ознакою цих змагань. Цього року вперше поєдинки турніру тривали на двох рингах у двох різних залах, що є ознакою доволі високого статусу і визнання Кубку, адже зазвичай на двох рингах проводяться усі Чемпіонати України з боксу.

Наступне «вперше» стосується значного розширення турніру з точки зору географії учасників. Вперше на Кубку Погодіних виступили боксери з багатьох українських міст і містечок, які ще ніколи не гостювали у Чернівцях. Скажемо більше: цього разу географія спортсменів була настільки широкою, як ніколи до цього!

Це саме можна сказати і про іноземних спортсменів: на VI-му Кубку Погодіних дебютували боксери з Латвії й Казахстану, а латиші взагалі вперше завітали на змагання з боксу на Буковину. І виступили, до речі, більше ніж потужно!

Читайте також: Українські боксери здобули 6 медалей на престижному міжнародному турнірі в Болгарії

Що й казати, за три дні турніру – а він тривав з 28 по 30 травня – на двох «локомотивівських» рингах глядачі побачили близько 250-ти видовищних поєдинків, у яких панували жорстка конкуренція, невгамовне бажання перемоги, непоступливість і майстерність учасників.

Міжнародний Кубок Погодіних 2021 року зібрав боксерів з Івано-Франківської (Івано-Франківськ, Коломия, Косів, Кути, Снятин, Перегінське, Брошнів-Осада), Хмельницької (Хмельницький, Кам’янець-Подільський, Городок, Чемерівці), Львівської (Львів, Мостиська), Закарпатської (Виноградів, Мукачево, Рахів, Ужгород, Тячів, Хуст), Київської (Переяслав, Славута), Кіровоградської (Світловодськ), Тернопільської, Одеської та Чернівецької («Колізей», «Імперія» і «Варяг» з Чернівців, Кіцмань, Шипинці, Сокиряни) областей, а також з Латвії, Казахстану та Молдови.

Кращими боксерами турніру у своїх вікових категоріях стали Ратмір Турчанінов (чоловіки, «Варяг» Чернівці) та Нурасил Оралбаєв (юніори, Чімкент, Казахстан). Їх було нагороджено пам’ятними Кубками й поясами турніру, а кубок «За волю до перемоги» отримав чернівчанин-«колізеєвець» Віталій Швець.

Також традиційно кожна команда, яка завітала на Міжнародний турнір «Кубок Едуарда і Олександра Погодіних», отримала від організаторів спеціальний пам’ятний кубок за участь у змаганнях, а спортсменів – переможців і призерів – було нагороджено оригінальною наградною атрибутикою.

Ну і який Кубок Погодіних без почесних гостей! Почесним гостем VI-го турніру став легендарний український боксер, ЗМС, чемпіон світу серед професіоналів за версією WBO Сергій Дзінзірук, який завжди залюбки приїжджає в Чернівці.

«Знаєте, Чернівці вже давно стали для мене містом майже рідним. Мене кожного року запрошують сюди на змагання і я завжди з радістю приїжджаю на Буковину, адже люди тут дуже доброзичливі і неймовірно поважають бокс, – каже пан Сергій. – Приємно спостерігати, як росте саме цей турнір і як він із кожним роком стає все потужнішим. Далеко не кожний край має такі поважні традиційні змагання з боксу, і хочеться побажати Кубку Погодіних завжди процвітання і розвитку».

Свято боксу відбулося, але, сподіваємося, не закінчилося. Вже восени на нас чекають наступні змагання, але усьому свій час!

Схожі публікації

Залишити коментар