Як розпочати власну справу: ООН запустила онлайн-платформу безкоштовного навчання підприємництву

Програма розвитку ООН в Україні створила освітній ресурс для тих, хто цікавиться підприємницькою діяльністю або вже має власну справу.

Усі матеріали ресурсу «Почати.Бізнес» доступні онлацн.

Лекторами стали експерт Офісу розвитку малого та середнього підприємництва, засновники стартапу Petcube, власники Нової Пошти, Rocket, авторка бренду конопляного текстилю DevoHome та інші. Спікери розказують свої історії та радять, з чого починати, де шукати фінансування та однодумців, як побудувати стратегію, реалізовувати PR і маркетинг тощо. 

Головний ресурс платформи – досвід тих, хто створив бізнес з нуля. Інформацію подають у форматі відеокурсів і текстово-візуальної бази знань (статті, інтерв’ю, інфографіка тощо). 

Кожен курс розбитий на модулі, після яких слідують тести. Вони допоможуть закріпити пройдений матеріал і перевірити, чи зможуть студенти використати матеріал у реальному житті. Платформа також інформує майбутніх підприємців, як мінімізувати можливі ризики під час відкриття та ведення бізнесу.

«У нашому інформаційному просторі мало доступної і зрозумілої інформації про реальні шляхи, перспективи і переваги власної справи. З різних причин найменше цієї інформації отримують жителі сходу України. Тому багато спікерів платформи – підприємці зі східних регіонів», – розповідають творці навчального майданчика.

Крім навчального контенту на ресурсі можна переглянути мотиваційне відео – ролики проєкту “Великі історії малого бізнесу”. Серія коротких промо розповідає про бізнесменів із Донеччини, Луганщини та Запорізької області. Частина з них – переселенці, котрі залишили свої домівки й з нуля створили власну справу: хтось запустив бренд одягу, хтось відкрив хаб, а хтось має музей. Інші – переробляють сміття, розвивають туризм, очищують воду, ремонтують машини і лікують людей. Зафільмували підприємницькі історії режисери платформи Molodiya Festival.

«Віримо, що найближчим часом сторінка про ваш успішний бізнес теж з’явиться на нашій платформі», – сподіваються творці ресурсу від Програми розвитку ООН в Україні.

Як повідомлялося, у Польщі продовжує зростати кількість українців, що відкривають свій бізнес.

Схожі публікації

Залишити коментар