В окупованому Севастополі до пам’ятника Шевченку поклали квіти в кольорах українського прапора

від Стожари

У вівторок, 9 березня, з раннього ранку, до пам’ятника Шевченку у Севастополі люди несли квіти. У центрі на постаменті покладено жовтий букет, перев’язаний блакитною стрічкою – в тонах українського прапора. Здебільшого, до пам’ятника покладали жовті та сині квіти – іриси, нарциси, гіацинти, мімозу, троянди, тюльпани.

Так, активісти Українського національно-культурного товариства Севастополя і місцеві жителі поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку. Про це повідомляє Крим.Реалії.

Зазначається, що жителі Севастополя приходили вшанувати пам’ять Шевченка за власною ініціативою, дотримуючись коронавірусних обмежень.

Як повідомляється, торговці з сусіднього Юмашевського ринку охоче розповіли, що знають про день народження Шевченка. У покупців запитували, “куди квіти”. На букети “для Шевченка” пропонували знижку в пів ціни. Деякі просили покласти квіти до пам’ятника і від них.

Разом з тим повідомляється, що в Сімферополі біля пам’ятника Кобзарю під керівництвом глави провладної російської організації «Українська громада Криму» Анастасії Гридчин проведено заходи. Учасники в кількості близько двох десятків людей покладали квіти, читали вірші і співали народні пісні. Знаменитий «Заповіт» Тараса Шевченка тут читали не тільки українською мовою, а й російською. Тільки після цього “офіційного заходу”, інші кримчани могли вшанувати Кобзаря.

Читайте також, у мережі показали фотографії села Керилівка (до 1929 — Кирилівка) Звенигородського повіту Київської губернії – тепер Шевченково Звенигородського району Черкаської області.

На фото, окрім селищних споруд, можна побачити і його жителів, а також традиційний одяг.

Їх зробив на початку XX ст. внучатий небіж Тараса Шевченка, фотограф та видавець Григорій Шевченко.

Схожі публікації

Залишити коментар