Латвія продовжує приймати на реабілітацію українських ветеранів Донбасу

Латвія готова продовжувати надавати допомогу Україні, зокрема забезпечувати фізичну та психологічну реабілітацію українських військових.

На цьому наголосив Надзвичайний і повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Юріс Пойканс під час зустрічі із заступником Міністра оборони України Ігорем Старобінським, представниками ЗСУ та Нацгвардії, передає прес-служба Донецької облдержадміністрації.

«Ми готові підставити своє плече громадам, а також бізнесу. Плануємо провести форум у Києві, Ризі, на Донеччині. Наша мета – поки не відновлена цілісність України, працювати з вами так, щоб ви не відчували себе покинутими. Ми готові підтримувати освітні проєкти, продовжувати реабілітацію – фізичну та психологічну – українських військових», – зазначив  Юріс Пойканс.

Голова ОДА Павло Кириленко підкреслив, що Латвія – надійний та послідовний друг України, який від самого початку збройної агресії РФ надає гуманітарну та психологічну допомогу українцям, постраждалим від війни.

«Нинішній приїзд латвійської делегації – не виняток. 10 тонн гуманітарної допомоги – одягу та взуття – буде доправлено до Слов’янська та Станиці Луганської. Це вже 21 подібний гуманітарний вантаж від Латвії. Він був доправлений завдяки тісній співпраці латвійської сторони з Нацгвардією України», – зазначив Павло Кириленко.

Очільник ОДА також повідомив, що цього року планує провести тур для представників європейських держав, аби показати партнерам економічний потенціал Донеччини.

Як повідомлялося, українцям Австралії подякували за допомогу ветеранам АТО.

Схожі публікації

Залишити коментар