Вінничанин об’єднав півсотні каверів на “Щедрик”

Мешканець Вінниці створив відеоролик, в якому об’єднав близько 50 каверів на всесвітньовідомий музичний твір “Щедрик” українського композитора Миколи Леонтовича.

Про це пише Вежа.

Автором цього відео є Олександр Петров.

“Те, що не знав, те, що не чув, – усі кавери на “Щедрика”! Пишайся українським!” – написав пан Петров на своїй сторінці у фейсбук.

За 9 хвилин, протягом яких триває відеозапис, можна почути виконання “Щедрика” українською, англійською та арабською мовами, окремими співаками та цілими хорами, від сольних виконань на інструментах (барабанній установці, арфі, фортепіано чи хангу) до повноцінних оркестрових версій. І все це – в дуже різноманітних жанрах. У ролику є перший аудіозапис від 1922 року та, навіть, вистукування “Щедрика” баскетбольними м’ячами.

Найвідоміша композиція у світі написана у 1901 році в Україні.  Над твором автор працював 18 років, щоб 4 ноти захопило 7 мільярдів людей. Скромний вчитель музики Микола Леонтович не вірив у цінність свого твору.

“У 1921 “Щедрик” заспівали українські хористи в “Карнегі холі”, США. У 1936-му американець українського походження створив англійську версію слів “Carol of the Bells”, – йдеться у текстовому коментарі на відео.

Як повідомлялося, українського “Щедрика” виконали на азербайджанських національних інструментах.

Схожі публікації

Залишити коментар